Πάμε για ρεκόρ κρουσμάτων με πάνω από 3.500 σήμερα;


Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού αναμένεται να καταγραφεί σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου. Όπως δείχνουν τα τεστ που έχουν γίνει μέχρι νωρίς το μεσημέρι από τον ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων αναμένεται να ξεπεράσει τα 3.500, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο ρεκόρ κρουσμάτων είχε καταγραφεί την περασμένη εβδομάδα και ειδικότερα στις 23 Μαρτίου, όταν ανιχνεύτηκαν 3.586 κρούσματα σε ολόκληρη την χώρα. Το «μαύρο» ρεκόρ των διασωληνωμένων συνανθρώπων μας κατέχει μέχρι σήμερα η 29η Μαρτίου που καταγράφηκαν 738 διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι θάνατοι από κορονοϊό καταγράφηκαν στις 28 Νοεμβρίου που η χώρα μας θρήνησε 121 ασθενείς. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο μέσος όρος των τελευταίων 7 ημερών είναι πάνω από 2.600 κρούσματα.

Δυσοίωνες προβλέψεις για τον κορονοϊό από τους ειδικούς

Την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα αυτή την ώρα, σε ό,τι αφορά τα κρούσματα και τους διασωληνωμένους, επισημαίνουν και πολλοί ειδικοί. Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ξεκαθάρισε πως θα είναι αρνητικός στο άνοιγμα δραστηριοτήτων εάν τα στοιχεία δεν είναι ασφαλή.

«Η πανδημία δεν κάμπτεται, η κατάσταση στην Αττική είναι τρομερά πιεσμένη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, προσθέτοντας πως η κατάσταση αρχίζει να πιέζεται στη Θεσσαλονίκη και τη Δυτική Μακεδονία.

«Θα πρέπει να υπάρξει σταθεροποίηση κατ' ελάχιστο στην Αττική» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως υπάρχουν δείγματα πως η κατάσταση τείνει ως προς αυτό. Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ξεκαθάρισε πως θα πει όχι στο άνοιγμα εάν τα στοιχεία δεν είναι ασφαλή και επεσήμανε πως «δεν θα συγχωρεθούν λάθη σε αυτή τη φάση».

Ο Διευθυντής Β΄ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, προχώρησε στην εκτίμηση πως ακόμα δεν έχει γίνει «έκρηξη» κρουσμάτων στην Αθήνα, παρομοιάζοντας την κατάσταση με ένα «ηφαίστειο που βράζει» και προειδοποίησε ότι χρειάζεται προσοχή μέχρι το τέλος Απριλίου για οποιοδήποτε άνοιγμα δραστηριότητας, την ώρα που γίνεται συζήτηση για άνοιγμα καταστημάτων και σχολείων. 

«Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς», προειδοποίησε στον ΑΝΤ1, καθώς μία «λάθος τακτική θα οδηγήσει σε έκρηξη του ηφαιστείου». Είπε πως κάποια μέτρα, που αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά, μπορούν να αρθούν, ωστόσο πρέπει να υπάρχει εγρήγορση. Σε ό,τι αφορά τα self test, υπογράμμισε πως πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά. Το ζήτημα, όπως ανέφερε, είναι το πώς θα γίνει η διαχείριση των κρουσμάτων, εξηγώντας πως με τη μαζική χρήση των self test, ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να φθάσει στις 15.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.