Σαρηγιάννης: 3.700 κρούσματα στις 8 Απριλίου - Θα φτάσουν τους 760 οι διασωληνωμένοι


Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης ξεκαθάρισε ότι οποιαδήποτε συζήτηση για άνοιγμα θα πρέπει να γίνει από τις 12 Απρίλη και μετά κι όχι στις 5 που ζητά επισταμένα η κυβέρνηση. Μιλώντας στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει» ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής τόνισε ότι το άνοιγμα θα πρέπει να γίνει υπό αυστηρές προϋποθέσεις και με δεδομένο ότι θα εφαρμοστούν όλα τα μέτρα, προεξάρχοντος του self test, το οποίο φαίνεται να είναι και το Νο.1 «όπλο» κατά της διασποράς τη δεδομένη στιγμή, μετά βέβαια το εμβόλιο.

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι «τα μοντέλα δείχνουν ότι είμαστε ακριβώς στην κορύφωση» και περιμένει την εκτόξευση των κρουσμάτων στα 3.700-3.800 στις 8 του Απρίλη και την περαιτέρω πίεση του ΕΣΥ με τις διασωληνώσεις των ασθενών να φτάνουν ακόμα ψηλότερα, περί τις 760-770.

Για να μείνουν εκεί οι αριθμοί και να μην υπάρχει ολίσθηση, ο κ. Σαρηγιάννης ξεκαθάρισε ότι πρέπει «να εφαρμόσουμε αυτά που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Self test, απολύμανση αέρος στα μαγαζιά. Και στην εστίαση το βλέπουν θετικά να το προωθήσουν. Αν όλα αυτά εφαρμοστούν, τότε πράγματι είμαστε στην κορύφωση. Είμαστε στην κορύφωση, αλλά ξεκάθαρα, επειδή θα ληφθούν μέτρα».

Πρόσθεσε πως «θα υπάρχουν διακυμάνσεις για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Στις 8 Απριλίου βλέπουμε τη μέγιστη τιμή, που περιμένουμε 3.700-3.800 κρούσματα. Μετά αρχίζει να κατεβαίνει η καμπύλη. Προφανώς θα έχουμε και ημερήσιες διακυμάνσεις, ανάλογα και με τον αριθμό των τεστ. Αν έχουμε έναν ρεαλιστικό αριθμό τεστ, θα έχουμε πτώση».

Για το άνοιγμα των καταστημάτων είπε ότι «είναι μεγάλο λάθος να μιλάμε για 5 Απριλίου, το έχω πει και στους εμπορικούς συλλόγους. θα έπρεπε να μιλάμε για τις 12 Απριλίου. Είναι εφικτό να προλάβουμε και το Πάσχα αν ανοίξουν τότε τα μαγαζιά»

Για τα σχολεία επεσήμανε: «Καταλαβαίνω την πίεση να ανοίξει η Γ' Λυκείου λόγω Πανελλαδικών. Θα μπορούσε να ανοίξει. Ετσι μπορούν να απλωθούν και οι μαθητές σε μεγαλύτερο χώρο».

Για την μετακίνηση από νομό σε νομό: «Καταλαβαίνω ότι όλοι είμαστε επιμολυσμένοι, και λέμε ποιος ο λόγος να είμαστε κλειστά, αλλά δεν είμαστε όλοι με τον ίδιο ρυθμό και τα ίδια στελέχη. Οπότε καλύτερα να το κρατήσουμε κλειστό όσο μπορούμε για να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες επιπτώσεις».

Για τις ΜΕΘ: «Στις διασωληνώσεις στις ΜΕΘ βλέπουμε λίγους παραπάνω μέχρι το τέλος του μήνα, γύρω στους 760-770. Μετά τις 12 του Απρίλη θα αρχίσουμε να βλέπουμε αποκλιμάκωση».

Ακουσα ότι λένε οι έμποροι ότι θα κάνουν κινητοποιήσεις αν δεν ανοίξουν στις 5 Απριλίου. Αυτό είναι αυτοκτονικό, θα υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά» είπε ο καθηγητής και συνέστησε αυτοσυγκράτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.