Κοντά στις 4.000 σήμερα τα κρούσματα κορονοϊού - Προς νέο ρεκόρ


Δραματικές είναι οι εκτιμήσεις για τον σημερινό αριθμό των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας τη στιγμή τα νοσοκομεία της Αττικής λειτουργούν στο «κόκκινο».
Σήμερα αναμένεται νέο θλιβερό ρεκόρ νέων μολύνσεων που πιθανόν θα προσεγγίζει ακόμη και τις 4.000.

Η εικόνα θα συνεχίσει να είναι εφιαλτική καθώς εδώ και τρεις ημέρες σημειώνονται αρνητικά ρεκόρ διασωληνωμένων. Την δυσκολία της κατάστασης έχει περιγράψει και ο υπουργός Υγείας, Βασίλη Κικίλιας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων ενώ και σήμερα ο αριθμός θα είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Αυτό σημαίνει ότι τα όποια βήματα για την μερική άρση του lockdown, πηγαίνουν πίσω, όπως το άνοιγμα του λιανεμπορίου, των σχολείων και της εστίασης.

Η κατάσταση αυτή πιέζει ασφυκτικά το σύστημα υγείας. Η αύξηση στις νοσηλείες των τελευταίων ημερών στις απλές κλίνες covid, θα οδηγήσει σε αύξηση των διασωληνωμένων το επόμενο διάστημα.

«Όταν έχουμε 3.500 νοσηλευόμενους ασθενείς Covid δεν υπάρχει περίπτωση το 10% να μη διασωληνωθεί», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας - Πειραιά.

Δυσμενείς εκτιμήσεις και από τον καθηγητή Πνευμονολογία, Νίκο Τζανάκη που δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι με βάση τα μαθηματικά μοντέλα αναμένεται τις επόμενες ημέρες οι νεκροί να φτάσουν έως και 70 και οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ σε 750.

Στα νοσοκομεία μετά την επιστράτευση οι ιδιώτες γιατροί

Με τα φύλλα επιστράτευσης ανά χείρας οι ιδιώτες γιατροί παρουσιάστηκαν στο πρωί στα νοσοκομεία της Αττικής για να αναλάβουν υπηρεσία.

«Αναγκαστική είναι, αλλά με χαρά και τιμή που με διάλεξε και εμένα το κράτος. Να βοηθήσω και εγώ σε αυτό το πρόβλημα», δήλωσε ο παθολόγος Βασίλης Μιτζέλος που έφτασε το πρωί στον Ερυθρό Σταυρό.

Οι 206 ιδιώτες γιατροί διαμοιράστηκαν σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου με έμφαση στον Ερυθρό και το Σισμανόγλειο. Η προσέλευση έφτασε στο 91%.

«Παίρνουμε ξανά ειδικότητα. Στο δημόσια ήμασταν πολλά χρόνια, οπότε το ξέρουμε το σύστημα», δηλώνει ο πνευμονολόγος Γιώργος Κρομμύδας.

Ο πνευμονολόγος Λευτέρης Παπαλευθέρης που έλαβε φύλλο πορείας για το Θριάσιο δήλωσε ότι οι συμβατικές του υποχρεώσεις δεν του επέτρεπαν να προσφέρει ως εθελοντής στο ΕΣΥ και συνεπώς τον χαροποιεί η επίταξη, καθώς θα μπορέσει τελικά να βοηθήσει ενεργά στη μάχη κατά της Covid.

Δεν έχουν ωστόσο την ίδια οπτική όλοι οι γιατροί.

«Ήρθα για να μην πάω φυλακή, έχω 4 παιδιά, δουλεύω τετράωρο, μήπως βρούμε κάποια λύση», δηλώνει γενικός ιατρός που επιστρατεύτηκε.

Οι ιδιώτες γιατροί αναφέρουν ότι λειτουργούν ως ανάχωμα, προκειμένου να μην κατευθύνονται σωρηδόν οι ασθενείς στα νοσοκομεία.

«Έχω να σας δηλώσω ότι είναι εξαιρετικά οργισμένοι (οι γιατροί) για τη διαδικασία. Να θυμίσω ότι σε αυτή τη χρονική στιγμή το ιατρείο της γειτονιάς είναι ένας πολύ σοβαρός πυλώνας δημόσιας υγείας», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση η Άννα Μαστοράκου, Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Χθες οι νοσηλευόμενοι με κορονοϊό ξεπέρασαν σύμφωνα με πληροφορίες το φράγμα των 5.000. Από αυτούς οι 1.150 ήταν σε ΜΕΘ, ΜΑΦ και ειδικές κλίνες. Μέσα σε 24 ώρες έγιναν στην Αττική μέχρι σήμερα στις 8 το πρωί 240 εισαγωγές περιστατικών Covid.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.