«Μαύρο» ρεκόρ, με πάνω από 4.200 κρούσματα σήμερα


Νέο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού αναμένεται να καταγραφεί σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα τεστ που έχουν γίνει μέχρι αργά το μεσημέρι από τον ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων αναμένεται να είναι κοντά στα 4.200.

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο ρεκόρ κρουσμάτων είχε καταγραφεί την περασμένη εβδομάδα και ειδικότερα στις 23 Μαρτίου, όταν ανιχνεύτηκαν 3.586 κρούσματα σε ολόκληρη την χώρα. Το «μαύρο» ρεκόρ των διασωληνωμένων συνανθρώπων μας κατέχει μέχρι σήμερα η 29η Μαρτίου που καταγράφηκαν 738 διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι θάνατοι από κορονοϊό καταγράφηκαν στις 28 Νοεμβρίου που η χώρα μας θρήνησε 121 ασθενείς. 

Παυλάκης: Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει Πορτογαλία

Ανησυχία για το άνοιγμα δραστηριοτήτων εξέφρασε ο Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος προειδοποίησε ότι «αν ανοίξουμε πρόωρα μπορεί να τριπλασιαστούν τα κρούσματα» και προσθέτονας ότι εάν το άνοιγμα δεν γίνει με προσοχή, τότε η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει Πορτογαλία. Υπενθυμίζεται ότι στο τραπέζι είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου, των σχολείων και της εστίασης από τον επόμενο μήνα.

Ο Γιώργος Παυλάκης, ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο καρκίνου των ΗΠΑ, εξήγησε ότι θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να φανεί πρώτα από όλα εάν το επιδημικό κύμα αρχίζει να χαμηλώνει και τότε σιγά σιγά να αρχίσει μια αποσυμπίεση. Ο ίδιος τόνισε πως τα μέτρα που υπάρχουν αυτή την στιγμή δουλεύουν και ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει Πορτογαλία αν ανοίξει απρόσεχτα.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά στην Πορτογαλία «άνοιξαν μια βδομάδα παραπάνω από την Ελλάδα και είχαν φοβερό επιδημικό κύμα με αποτέλεσμα να τραβήξουν μεγάλο κύμα που είδαν και έπαθαν να το κατεβάσουν. Η Ελλάδα κινδυνεύει να πάθει το ίδιο». Σημείωσε ωστόσο πως μπορούν να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους, σημειώνοντας ότι μέχρι τώρα το τρίτο κύμα στην Ελλάδα έχει κρατηθεί πολύ χαμηλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.