Άνοιγμα καταστημάτων 5 Απριλίου εξετάζει η επιτροπή. Τα δεδομένα για Πάσχα


Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων προκειμένου να αποφασιστούν τα μέτρα για το πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα από τις 5 Απριλίου, παρά τα κρούσματα κορονοϊού και παρά τους διασωληνωμένους στα νοσοκομεία.
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες που αποκαλύπτει το ethnos.gr, οι λοιμωξιολόγοι θέλουν να ανοίξουν κανονικά από τις 5 Απριλίου τα μικρά καταστήματα, καθώς όπως υποστηρίζουν στα μικρά καταστήματα τηρούνται τα μέτρα κατά του κορονοϊού και δεν αποτελούν εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Αυτό που εξετάζουν, όμως, είναι να βρεθεί η φόρμουλα, ώστε να μπορούν να ξέρουν εάν οι πολίτες έχουν κάνει self test.

Άλλωστε, μέχρι τις Αρχές Απριλίου θα πρέπει να έχει ξεκινήσει η δωρεάν διανομή των self test στους πολίτες μέσω των φαρμακείων. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν αλλάξει κάτι, οι μικρές επιχειρήσεις θα ανοίξουν κανονικά στις 5 Απριλίου με sms στο 13032 που θα έχει διάρκεια 3 ωρών. Δηλαδή, ο κάθε πολίτης που θα θέλει να πάει να κάνει τα ψώνια του, θα στέλνει μήνυμα στον κωδικό 13032 από την ώρα που θα βγαίνει από το σπίτι του και θα πρέπει να έχει γυρίσει από τις αγορές του σε διάστημα τριών ωρών.

Μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα: Διχασμένοι οι λοιμωξιολόγοι

Στο ερώτημα, πάντως, εάν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται διχασμένοι για τη μετακίνηση εκτός νομού, καθώς η επιδημιολογική εικόνα της χώρας εξακολουθεί να προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Όλες οι πληροφορίες και οι δημόσιες δηλώσεις καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι: Υπάρχει πρόθεση για μια χαλάρωση το Πάσχα, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι μέσα στον Απρίλιο θα φανεί επιτέλους η κάμψη στα κρούσματα που ελπίζουν οι ειδικοί. Κάμψη που θα αποτυπωθεί και σε μείωση της πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ. Έτσι, αν μειωθούν τα κρούσματα κορονοϊού και αλλάξει η εικόνα στα νοσοκομεία, είναι πολύ πιθανό να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.