Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Προς άνοιγμα σχολείων, διαδημοτικών μετακινήσεων από 5 Απριλίου


Το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και για να επιτραπούν ξανά οι διαδημοτικές μετακινήσεις από τις 5 Απριλίου, ενδέχεται να δώσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες θεωρούν «κλειδί» για το άνοιγμα τη διενέργεια μαζικών self test, προκειμένου να δώσουν το «οκ» για τις δύο συγκεκριμένες κινήσεις χαλάρωσης των μέτρων.

Θετική εισήγηση για το άνοιγμα των σχολείων (σίγουρα Γυμνασίων και Λυκείων) αλλά και για να επιτραπούν ξανά οι διαδημοτικές μετακινήσεις (αυτό μπορεί να αποφασιστεί και πιο άμεσα) από τις 5 Απριλίου, ενδέχεται να δώσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, εφόσον η ειδημιολογική εικόνα δείξει σταθεροποίηση και αποκλιμάκωση τις επόμενες ημέρες. άλλωστε οι όποιες τελικές αποφάσεις, θα ληφθούν την ερχόμενη Παρασκευή 2 Απριλίου.

Ενώ πιθανώς μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων και για το λιανεμπόριο.

Παράλληλα, προτείνεται πλέον και η ανάπτυξη ειδικών γραμμών εμβολιασμού, όπως αποκαλούνται, με προτεραιότητα κατά σειρά τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τα καταλύματα, στην εστίαση, στο λιανικό εμπόριο, στην εκπαίδευση, στις μεταφορές και στην παροχή υπηρεσιών.

Στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Μέγαρο Μαξίμου από εκθέσεις ειδικών δείχνουν ότι, μετά τις ευπαθείς ομάδες, ο στοχευμένος εμβολιασμός, ανεξαρτήτως ηλικίας, επαγγελματικών ομάδων που κινδυνεύουν περισσότερο λόγω της φύσης της δουλειάς τους να μολυνθούν από τον SARS-COV-2, θα μπορούσε να μειώσει σε σημαντικό βαθμό, έως και 70.000, τα ενεργά κρούσματα μέχρι το τέλος Ιουνίου. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού που υιοθέτησε η Κομισιόν μετά από πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και τη νέα στρατηγική για τα τεστ στον πληθυσμό.

Η προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, μέσα στον Απρίλιο.

Στελέχη του υπουργείου Τουρισμού κάνουν ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι ασφαλής για τους πολίτες της αλλά και για τους ταξιδιώτες ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής σεζόν, που έχει οριστεί επισήμως ότι ξεκινά στις 15 Μαΐου. Μαζί τους συστρατεύονται και μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, που αναφέρουν χαρακτηριστικά στο iefimerida.gr ότι «πρέπει να εμβολιαστούν όλοι στον τουρισμό. Δεν μπορεί να ζητάμε πιστοποιητικά εμβολιασμού από τους τουρίστες και εμείς (σ.σ.: εννοώντας τους εργαζόμενους στον τουρισμό) να είμαστε ανεμβολίαστοι».

Οι επίσημες ανακοινώσεις για τις αποφάσεις της κυβέρνησης, θα γίνουν στις 6 το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτική Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.