Κλείδωσαν τα νέα μέτρα: Τι θα ισχύσει με τους κωδικούς «6» και «4». Οι σκέψεις για τα σχολεία


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση νέων μέτρων περιορισμού του κορονοϊού.
Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά από την κρίσιμη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για την πορεία της πανδημίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 11:00πμ, από τον Βασίλη Κικίλια και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται τα μέτρα αυτά να είναι κάθετα, δηλαδή να ισχύσουν σε ολόκληρη τη χώρα.

Εκτός από τις αλλαγές στον κωδικό «6» για τη σωματική άσκηση, που έχει προταθεί να επιτρέπεται μόνο εντός του δήμου κατοικίας του εκάστοτε πολίτη, στο τραπέζι φαίνεται πως έχει πέσει πρόταση και για «κόφτη» στον κωδικό «4», που αφορά στην παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους.

Την εν λόγω εισήγηση για τη σωματική άσκηση επιβεβαίωσε άλλωστε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, που σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης είπε πως η χρήση του εν λόγω κωδικού θα επιτρέπεται μόνο με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο.

Όπως αναφέρουν, μάλιστα, πληροφορίες ορισμένοι λοιμωξιολόγοι έχουν θέσει στο τραπέζι όλες οι μετακινήσεις των πολιτών, όπως για παράδειγμα το σούπερ μάρκετ ή το φαρμακείο, να γίνονται ενός των ορίων των δήμων κατοκίας τους.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες από μέλη της Επιτροπής αναφέρουν πως είναι σφόδρα πιθανό να σταματήσει η λειτουργία όσων δημοτικών και γυμνασίων είναι ανοικτά και να επιβληθεί για ακόμη μια φορά καθολική τηλεκπαίδευση.

Αναμένεται επίσης η εντατικοποίηση των ελέγχων και των τεστ covid, σε χώρους εργασίας και ειδικά σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις και εργοστασιακούς χώρους.

Τέλος, δεν αποκλείεται να εναρμονιστεί το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας που ισχύει στα Σαββατοκύριακα με την ζώνη εργάσιμων ημερών της εβδομάδας.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να ισχύσουν τα νέα μέτρα από αύριο Πέμπτη (04.03.2021) κιόλας. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως στελέχη με γνώση των συσκέψεων, σημείωναν ότι ο στόχος της 16 Μαρτίου για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου τελεί υπό την αίρεση των επιδημιολογικών δεδομένων και συνεπακόλουθα με τον αργό ρυθμό αποκλιμάκωσης.

Νέα μέτρα για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.

Παράλληλα σήμερα (03.03.2021) επίκεινται και ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για την ενίσχυση του ΕΣΥ, του οποίου οι αντοχές δοκιμάζονται σκληρά.


Μεταξύ άλλων αναμένεται να διευρυνθεί η συνεργασία με τις ιδιωτικές κλινικές στην Αττική και εκτός από τη χρήση κλινών Μ.Ε.Θ, που ήδη γίνεται για παθολογικά περιστατικά, να χρησιμοποιηθούν και απλές κλίνες. Στόχος να αποσυμφορηθούν τα δημόσια νοσοκομεία και να μπορέσουν να χωριστούν σε covid και μη covid.

Παράλληλα προστίθενται και νέες covid κλίνες Μ.Ε.Θ. στο Ε.Σ.Υ..

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στη σύσκεψη χτες στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.