Πρόεδρος ΕΚΑΒ: Σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ 62 ασθενείς με Covid 19


Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, περιέγραψε το Σάββατο την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία αλλά και την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, εξαιτίας του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού, σημειώνοντας ότι τουλάχιστον 62 ασθενείς με Covid 19 βρίσκονται πλέον σε λίστα αναμονής για εισαγωγή σε ΜΕΘ.
Αναφορικά με τον χρόνο αναμονής, σημείωσε πως «απαιτείται ένα 24ωρο ίσως και λίγο περισσότερο το τελευταίο διάστημα για να βρεθεί κρεβάτι στις κλίνες εντατικής θεραπείας».

«Το νούμερο των ασθενών με Covid που βρίσκονται σε λίστα αναμονής είναι δυναμικό, μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι 22, το οποίο είναι και αληθές, αλλά να φτάσει μέσα στη διάρκεια της ημέρας τους 40 και μετά να ξαναπέσει στο 17. Οι ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι αυτή τη στιγμή εκτός ΜΕΘ και δεν είναι Covid ανέρχονται σε 40», δήλωσε ο κ. Παπαευσταθίου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Παράλληλα, ανέφερε πως «ότι ο μέσος όρος αναμονής για τους μη Covid είναι μεγαλύτερος από ό,τι είναι για τους ασθενείς με κορονοϊό, οπότε η αναμονή μπορεί να ξεπεράσει τις 24 ώρες και να φτάσει τις δύο ημέρες».

Τέλος, επισήμανε ότι οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ αυτές αγγίζουν τις 8.000-9.000 πανελλαδικά, τις 3.500 με 5.000 στην Αττική και τις 800-900 στην Αττική. Οι 200-250 κλήσεις είναι αυτές που αφορούν περιστατικά κορονοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.