Βρέθηκε σώος από εθελοντές αναζήτησης ο 64χρονος!


Η περιπέτεια του κ. Κωνσταντίνου Πεντίδη έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο κ. Πεντίδης, βρίσκεται πλέον κοντά στα οικεία του πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, ο 64χρονος χάθηκε την 08/03/2021, από το σπίτι του στην περιοχή του Ευόσμου, Θεσσαλονίκης, όταν βγήκε για ψώνια και δεν επέστρεψε. Έκτοτε, δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Η υπηρεσία Silver Alert, μετά από αίτημα των συγγενών και αφού συγκέντρωσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά ενεργοποίησε τον κοινωνικό συναγερμό SILVER ALERT, το βράδυ της 12/03/2021, για την κινητοποίηση όλων με στόχο την ανεύρεσή του.

Η υπηρεσία Silver Alert, λίγη ώρα μετά την ενεργοποίηση του Κοινωνικού Συναγερμού, έλαβε κλήση για την ανεύρεσή του. Εθελοντές του ΟΦΚΑΘ, συνεργάτη του SILVER ALERT, εντόπισαν τον ηλικιωμένο περιπλανώμενο στην περιοχή του Λευκού Πύργου. Ο κ. Πεντίδης, βρέθηκε σώος!

Η υπηρεσία Silver Alert με το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άτομο που έχει εξαφανιστεί και στην οικογένειά του.

Η υπηρεσία Silver Alert με την βοήθεια των 25 ομάδων διάσωσης, των 28.000 εθελοντών σε όλη τη χώρα, των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, φορέων και απλών πολιτών έχει κατορθώσει από το 2011 να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία ώστε να βρεθούν πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση των πολιτών, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθεί κάθε άτομο που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

Η υπηρεσία Silver Alert στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει από το 2009 και όπως έχει αποδείξει έμπρακτα διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων.

Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και ΕπικοινωνίαςΔεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.