Πάτρα: Κορονοπάρτι με εκατοντάδες άτομα άναψε φωτιές. Ξεσηκωμός εμπόρων


Το τελευταίο κορονοπάρτι στην Πάτρα, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής τους. Έμποροι και ιδιοκτήτες εστιατορίων εμφανίζονται αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά.

Ξεσηκώνονται οι έμποροι της Πάτρας αλλά και οι καταστηματάρχες της εστίασης που έχουν μείνει κλειστοί λόγω της πανδημίας με αφορμή τις εικόνες της υπερσυγκέντρωσης ατόμων σε διάφορα σημεία της πόλης. Μάλιστα ήδη πέσει στο τραπέζι η πρόταση για υποβολή μηνύσεων ακόμη και κατά της τοπικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. η οποία δεν παρεμβαίνει.

Έμποροι της Πάτρας ανέβασαν χθες φωτογραφίες στο διαδίκτυο από τις σκάλες της Αγίου Νικολάου και με αιχμηρά σχόλια ζητούσαν εξηγήσεις, για ποιον λόγο να είναι κλειστά τα καταστήματά τους, όταν σε όλη την πόλη, σε καθημερινή βάση, γίνονται υπαίθρια πάρτι. 

Δείτε τη χαρακτηριστική εικόνα του flamis.gr:
Κοντά στα 1500 τα ενεργά κρούσματα! Θερίζει ο κορονοϊός, αλλά το “μοχίτο” πάει σύννεφο


Πάνω από 2.500 κρούσματα έφτασε η Αχαΐα με τα 100 που προστέθηκαν την Πέμπτη, ανήμερα την 25ης Μαρτίου και ο κορονοϊός συνεχίζει να «θερίζει» την Πάτρα και την γύρω περιοχή.

Το σύνολο των κρουσμάτων από τις αρχές το μήνα έως σήμερα έχει ανέλθει στα 2.620 και αν ο ρυθμός της διασποράς δεν μειωθεί τις επόμενες ημέρες, τότε δεν αποκλείεται ο Μάρτης να φτάσει τα 3.000 κρούσματα για την Αχαΐα.

Το νούμερο αυτό δεν φαντάζει εξωπραγματικό για τις υγειονομικές αρχές πλέον. Αντίθετα δείχνει να είναι ρεαλιστικό αφού οι προβλέψεις για πτώση των κρουσμάτων στα τέλη του μήνα έχουν ανατραπεί μετά τις κινητοποιήσεις και τα κορωνοπάρτι.

Αντίθετα έχουν δώσει τη θέση τους στις προβλέψεις για μία συνεχή αύξηση των κρουσμάτων στην Αχαΐα που θα κορυφωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Πτώση κρουσμάτων εφόσον δεν αλλάξει κάτι και τηρηθούν τα μέτρα προβλέπεται πλέον στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Για την ώρα η διασπορά παραμένει μεγάλη, τα κρούσματα που δίνονται είναι σε καθημερινή βάση τριψήφια και όλα αυτά τα στοιχεία μεταφράζονται σε αύξηση των νοσηλειών στα νοσοκομεία της Πάτρας, όπου υπάρχει πλέον μεγάλη πίεση.

Τα ενεργά κρούσματα στην Αχαΐα με τα 100 που προστέθηκαν την Πέμπτη είναι κοντά στα 1.500, ενώ από αυτά πάνω από 1.000 προέρχονται από την Πάτρα.

Η περιοχή της Αχαΐας που δίνει κρούσματα μετά την Πάτρα είναι η Κάτω Αχαϊα και γενικότερα ο δήμος της Δυτικής Αχαΐας, με τον ιό να έχει εισχωρήσει σε σπίτια και οικογένειες.

Ανησυχητική παραμένει η κατάσταση και στο Αίγιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αύξηση του ιικού φορτίου στην περιφερειακή ενότητα είναι τέτοια που  σημειώνονται 481 κρούσματα, ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού, ανά 14 μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.