Μανωλόπουλος: Είτε θα κάνουμε Πάσχα είτε καλοκαίρι


Την εκτίμηση ότι στο ζήτημα των μέτρων διαχείρισης της πανδημίας η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει μια σημαντική επιλογή το προσεχές διάστημα εξέφρασε ο Eυάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο κ. Μανωλόπουλος ερωτήθηκε αρχικά για τα νέα κρούσματα, υποστηρίζοντας ότι «βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη, μπορεί να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα για μερικές μέρες ακόμη».

Ο καθηγητής εξήγησε ότι από τα λύματα της Αττικής «φαίνεται ότι η κατάσταση θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Ο κόσμος “σφίχτηκε” με τα νούμερα των τελευταίων ημερών και έχει μαζευτεί κάπως. Όμως η αποκλιμάκωση θα πάρει αρκετό καιρό, όχι μια βδομάδα». Η εκτίμησή του είναι ότι για να φανεί η αποκλιμάκωση στους αριθμούς των διασωληνωμένων και των εισαγωγών στις ΜΕΘ και τα νοσοκομεία σημείωσε ότι πιθανότατα θα αρχίσει να φαίνεται μετά από μια εβδομάδα με δέκα μέρες.

«Είτε θα κάνουμε Πάσχα είτε καλοκαίρι»

«Ο Απρίλιος με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα είναι επιβαρυμένος για την Ελλάδα. Όμως μπορούμε να αποφύγουμε το τέταρτο κύμα, λόγω των εμβολιασμών» σημείωσε στη συνέχεια.

Ερωτηθείς για τα μέτρα και το αν θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ένα κανονικό Πάσχα ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος απάντησε με νόημα:

«Το θέμα με τα μέτρα, το τι θα ανοίξει και πώς, είναι δύσκολη απόφαση. Τα νούμερα θα είναι βαριά για 3-4 εβδομάδες ακόμα. Μέχρι να πάμε σε κάποιες εκατοντάδες θα περάσει αρκετός καιρός. Αν ελαττωθούν τα μέτρα θα είναι παρά τα κρούσματα, για να αλλάξουμε προσέγγιση. Για το Πάσχα νομίζω πως είναι μια επιλογή. Η θα κάνουμε Πάσχα ή θα κάνουμε καλοκαίρι. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε αυτό, ανεξαρτήτως μέτρων. Μπορεί να κάνουμε ένα ωραίο Πάσχα και να “κλαίμε” τον Ιούνιο πάλι»

Καταλήγοντας, ο καθηγητής μίλησε και για το εμβόλιο της AstraZeneca και τη σύγχυση των τελευταίων ημερών αναφέροντας τα εξής:

«Έγινε ένα μπέρδεμα με τα δεδομένα των ΗΠΑ. Γιατί η εταιρεία έκανε ένα λάθος. Κάνει λάθη επικοινωνιακά. Αυτό που συμβαίνει στην εταιρική διαχείριση είναι άξιο μελέτης. Αμφισβητήθηκε το 79% αποτελεσματικότητα. Τελικά είπαν ότι είναι 76%. Λίγη σημασία έχει. Στη σοβαρή νοσηρότητα είναι 100% αποτελεσματικό. Δηλαδή όποιος το κάνει δεν θα νοσήσει σοβαρά, ούτε θα πεθάνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.