Κορονοϊός: Πότε θα έχουμε αποκλιμάκωση του τρίτου κύματος. Σε τι διαφέρει το φετινό Πάσχα


Την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021, καταγράφηκαν δύο νέα αρνητικά ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων (3.586) και διασωληνωμένων (699), την ώρα που η πίεση στις ΜΕΘ είναι ασφυκτική.
Ο Νίκος Τζανάκης, Καθηγητής πνευμονολογίας – Αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, είχε προβλέψει ότι αυτή τη βδομάδα, μετά τις 25 στις 26 του μηνός, θα έχουμε την κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας στη χώρα και εν συνεχεία θα έρθει η οριζοντίωση της καμπύλης.

Μιλώντας στο MEGA, έκανε λόγο για δύσκολη κατάσταση, αλλά (όπως ανέφερε) τα πολλά κρούσματα είναι και αποτέλεσμα των πολλών τεστ που διενεργούνται. «Να φανταστείτε 3,5 χιλιάδες κρούσματα τον Νοέμβριο είχαμε με 40.000 τεστ. Επομένως δεν είναι κάτι μη αναμενόμενο αυτό το νούμερο λόγω του αριθμού των τεστ».

Σχετικά με την πορεία του τρίτου κύματος σημείωσε πως «οι εκτιμήσεις μας είναι ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση η οποία δυστυχώς θα διαρκέσει μερικές ημέρες και μετά θα αρχίσει η αποκλιμάκωση, ευελπιστούμε προς το τέλος του μήνα, αρχές Απριλίου».Το διαφορετικό Πάσχα

Από την πλευρά της, η Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο, τόνισε ότι “η αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων ήταν αναμενόμενη” και πως “υπήρχε μεγάλη πιθανότητα ότι θα φτάσουμε και τα 5.000 κρούσματα”.

Η κα Γιαμαρέλλου σημείωσε ότι και την επόμενη εβδομάδα τα κρούσματα θα είναι αυξημένα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ΕΣΥ, ενώ «άμα μπει ο Απρίλης και ζεστάνει ο καιρός θα αρχίσουν αργά αργά να πέφτουν».

Σχετικά με τις διακοπές του Πάσχα, είναι άγνωστο ακόμη πώς θα γιορτάσουμε φέτος, καθώς μέχρι τότε «δεν ξέρουμε τι θα γίνει». Ωστόσο, η ειδοποιός διαφορά με το περσινό Πάσχα είναι ότι φέτος υπάρχουν τα εμβόλια. «Κάθε μέρα αυξάνει το ποσοστό των ανθρώπων που εμβολιάζεται, πλησιάζουμε στην ανοσία της αγέλης».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.