Τζανάκης: Ο ιός δεν κολλάει στην εξοχή. Μη μαυρίζουμε τον κόσμο


Ο καθηγητής τόνισε ότι πρέπει ο κόσμος να βγει έξω, καθώς δεν κολλάει στην εξοχή ο ιός αλλά πολύ προσεκτικά, χωρίς χαλάρωση και με υγειονομικά πρωτόκολλα στις επιχειρήσεις, τεστ κάθε εβδομάδα και τήρηση των μέτρων από όλους.

Αισιόδοξος ότι μετά τις 20 Απριλίου τα δύο τρίτα της χώρας θα είναι «κίτρινα» ή «πράσινα» στον επιδημιολογικό χάρτη, εμφανίστηκε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Εξήγησε ότι τα μαθηματικά μοντέλα δείχνουν «μονότονα σχεδόν» ότι μετά τις 15 Απριλίου η μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων θα είναι σαφής, μπορεί και κάτω από 2.000.

Τόνισε ότι πρέπει ο κόσμος να βγει έξω καθώς δεν κολλάει στην εξοχή ο ιός αλλά πολύ προσεκτικά, χωρίς χαλάρωση και με υγειονομικά πρωτόκολλα στις επιχειρήσεις, τεστ κάθε εβδομάδα και τήρηση των μέτρων από όλους.

Ο καθηγητής τόνισε ότι στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, άπαντες ήταν στις καφετέριες και δεν σημειώθηκε αναζωπύρωση τόσο γρήγορα.

«Ο ιός είναι χειμωνιάτικος και στις αρχές της άνοιξης. Από μόνος του κάνει κοιλιά. Μην είμαστε τόσο απαισιόδοξοι και να μαυρίζουμε τον κόσμο. Να προσέξει λίγο ο κόσμος και όλα θα πάνε καλά», τόνισε ο κ. Τζανάκης.


Μανωλόπουλος: Ή Πάσχα ή καλοκαίρι

Από την πλευρά του ο καθηγητής φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος στο ερώτημα εάν το δίλημμα είναι ή Πάσχα ή καλοκαίρι απάντησε ότι δεν γίνονται και τα δύο και πως θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.

Εξήγησε ότι καθώς τα κρούσματα είναι γύρω στις 3.000, τα λύματα δείχνουν αποκλιμάκωση μετά από 10 με 15 ημέρες δεν βλέπει πως θα φτάναμε στις πέντε εβδομάδες που μένουν να μιλάμε για Πάσχα στο χωριό, ανεξάρτητα από το τι θα έχει αλλάξει στο lockdown.

Τόνισε ότι το Πάσχα θα είναι μέσα στην “κόκκινη ζώνη” και χρειάζεται προσοχή ώστε μέσα στο Μάιο να μειωθούν τα κρούσματα και μαζί με την αύξηση των εμβολιασμών, να έχουμε χαμηλά νούμερα κρουσμάτων τον Ιούνιο και να κάνουμε ένα «σχεδόν κανονικό» καλοκαίρι.

«Το αν ανοίξουμε ή όχι το Πάσχα, δεν είμαι στην επιτροπή, δεν θα το αποφασίσω, αλλά με Πάσχα στο χωριό μπορεί αν έχουμε αναζωπύρωση κρουσμάτων», τόνισε ο κ. Μανωλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.