Χαρδαλιάς: Αναστέλλεται η καραντίνα στη Λάρισα λόγω σεισμού. Ανώγεια και Φωκίδα στο βαθύ κόκκινο. Αλλαγές για ΚΤΕΟ και γάμους


Με ολόκληρη τη χώρα στο κόκκινο ή το «βαθύ κόκκινο», η ανησυχία εντείνεται και το πιο πιθανό είναι σήμερα να ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς και νέες περιοχές οι οποίες θα ενταχθούν στο «βαθύ κόκκινο». Στο καθεστώς του σκληρού lockdown, δηλαδή, στο οποίο βρίσκεται ήδη από χθες η Αττική, η Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται και η Βάνα Παπαευαγγέλου, αλλά και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«8.100 ενεργά κρούσματα στην Αττική τις τελευταίες 15 ημέρες»

Τον λόγο αρχικά πήρε η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, με βάση τα τελευταία αποτελέσματα του ΕΟΔΥ, αλλά και στα παγκόσμια δεδομένα, λέγοντας πως οι θάνατοι συνολικά στον πλανήτη ξεπέρασαν τα 2,5 εκατομμύρια και τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 115.000.000!

Τα ενεργά κρούσματα είναι 16.500 σε όλη την Επικράτεια, σύμφωνα με την ίδια, ενώ τόνισε πως από τα μέσα Φεβρουαρίου και μετά παρατηρτείται μια μικρή μείωση στα νέα κρούσματα ηλικιών άνω των 75 ετών.

Η ίδια μίλησε για αύξηση 37% στα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη και πάνω από 2.000 ενεργά κρούσματα, ενώ αναφέρθηκε και στην πίεση στο ΕΣΥ, ειδικά στην Αττική, όπου διασωληνώθηκαν 196 άτομα τις τελευταίες μέρες.

Άνοιγμα δραστηριοτήτων... όταν

«Γίνονται συζητήσεις στα ΜΜΕ για την επιδημιολογική αύξηση», συνέχισε, αναφέροντας ως αιτίες τον κακό καιρό, αλλά και τις μεταλλάξεις και συγχαίροντας τους Έλληνες πολίτες για τις προσπάθειες που καταβάλλουν.

Κλείνοντας, προανήγγειλε το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων τις επόμενες εβδομάδες, κάνοντας ειδική αναφορά στα σχολεία και στην δύσκολη περίοδο που περνούν οι μαθητές. Είπε, πάντως, πως θα χρειαστούν κάποιες εβδομάδες μέχρι να έχουν αντίκτυπο τα μέτρα στην εικόνα του ΕΣΥ.

Στην συνέχεια ζήτησε προσοχή στις καθημερινές μας συνήθειες, εφιστώντας την προσοχή σε εκείνους που μαζεύονται ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους αλλά κάποιες στιγμές βγάζουν τις μάσκες, συγχρωτίζονται, γελούν και μιλούν δυνατά.

«Καμπανάκια» Χαρδαλιά

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας πως μέχρι να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, πρέπει να δείξουμε όλοι προσοχή.

«Όμως ακόμα δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό», συνέχισε ο υφυπουργός, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο φειδωλοί στις μετακινήσεις μας.

Στο «βαθύ κόκκινο» Φωκίδα και Ανώγεια

«Επιδημιολογική επιβάρυνση παρατηρείται σε Φωκίδα και δήμο Ανωγείων», πρόσθεσε και συνέχισε: «Κατατάσσονται από αύριο στις 06.00 το πρωί στο «βαθύ κόκκινο». Ειδικά στα Ανώγεια διπλασιάστηκαν τα κρούσματα τις τελευταίες δύο μέρες. Στην Φωκίδα, τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν από 19 σε 59».

Ακολούθως, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως η κατάσταση είναι στο όριο σε Κοζάνη, Καστοριά, Ιωάννινα, Καβάλα, Ημαθία, Σέρρες, Κιλκίς, Ζάκυνθο, Χανιά και Ρέθυμνο.

«Γι’ αυτό εφιστούμε την προσοχή και απευθύνουμε έκκληση για τήρηση των μέτρων», είπε και συνέχισε: «Στην Λάρισα αναστέλλεται η ένταξη στο «βαθύ κόκκινο» όπως είχαμε ενημερώσει, λόγω της αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας».

Αλλαγές για ΚΤΕΟ και γάμους

Τέλος, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως για τα ΚΤΕΟ δεν ισχύουν οι περιορισμοί στο SMS 2. Απαιτείται εφεξής αποστολή SMS με κωδικό 2 και αποδεικτικό του ραντεβού.

Επιπλέον, επιτρέπεται τελικά η τέλεση γάμων, ενώ προχθές είχε ανακοινωθεί πως αναστέλλονται, αλλά αυστηρά με την παρουσία έως 9 ατόμων.

Δείτε live εικόνα από όσα λέει ο Νίκος Χαρδαλιάς






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.