Πελώνη: Δεν είναι της παρούσης η συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων


Για θλιβερές και διχαστικές εικόνες στη Νέα Σμύρνη έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, λέγοντας παράλληλα πως συνιστούν ασέβεια για όλους εκείνους που δίνουν τη «μάχη» της πανδημίας στα νοσοκομεία.
Σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, η κ. Πελώνη εξαπέλυσε «πυρά» κατά της αντιπολίτευσης αλλά και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, υποστηρίζοντας πως υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση πατώντας στην ψυχολογική κόπωση, την οργή αλλά και την κούραση που υπάρχει για τα περιοριστικά μέτρα.

Μάλιστα, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται σαν κόμμα του 3%, προσθέτοντας παράλληλα ότι τα συνθήματά του θυμίζουν τις καταστάσεις του 2008 και του 2011.

«Δεν μπορεί η χώρα να γυρίσει σε αυτές τις καταστάσεις» είπε η κ. Πελώνη, αποδίδοντας τη στάση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ στο ότι δεν έχει βρει αντιπολιτευτικό αφήγημα για να καλύψει αυτό το κενό εκμεταλλεύεται και χρησιμοποιεί τη δυσαρέσκεια του κόσμου για μικροκομματικά οφέλη.

Την ίδια ώρα, απέρριψε το επιχείρημα «η βία γεννά βία», υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούμε να εξισώνουμε τα όργανα επιβολής του νόμου με «μπαχαλάκηδες» και πως υπάρχουν νόμοι και κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται.

Αναφερόμενη στο περιστατικό αστυνομικής βίας την περασμένη Κυριακή στη Νέα Σμύρνη, επανέλαβε πως πρόκειται για ενοχλητική και αδιανόητη εικόνα και για αυτό και έχει διαταχθεί έρευνα.

«Ένα μεμονωμένο περιστατικό αστυνομικής βίας το οποίο διερευνάται, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για να καίγεται η πόλη, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για να γεμίζουν τα νοσοκομεία, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι γιατί δέχονται κάποιοι το ρίσκο», τόνισε η κ. Πελώνη.

Επικαλέστηκε μάλιστα συγκριτικά στοιχεία για την πανδημία από τις 10 Φεβρουαρίου, οπότε σε συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την αναφορά περί ρίσκου, έως σήμερα.

«Δεν είναι της παρούσης η συζήτηση για άνοιγμα»

Ερωτηθείσα αναφορικά με τη χαλάρωση των μέτρων και το άνοιγμα της αγοράς και της κοινωνίας, η κ. Πελώνη εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτική.

Όπως εξήγησε, η συζήτηση αυτή δεν είναι της παρούσης, δεδομένων των στατιστικών στοιχείων της πανδημίας.

Πρόσθεσε δε πως υλοποιείται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, καθώς το σύστημα υγείας είναι και θα παραμείνει υπό πίεση για τις επόμενες 10 ημέρες.

Δήλωσε, επίσης, πως έχει καταρτιστεί οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες, καθώς όλα είναι υπό αίρεση.

Για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και διαβεβαίωσε ότι θα ληφθεί όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί για την αύξηση κλινών.

Ωστόσο, όπως είπε όσες κλίνες και αν προστεθούν στο ΕΣΥ, αν δεν περιορίσουν όλοι τη διασπορά του ιού με τη συμπεριφορά και τη στάση τους, δεν θα μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο.

Ειδικά για την 25η Μαρτίου και το ερώτημα εάν θα γίνει φέτος παρέλαση, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι υπάρχει οργάνωση για τη συγκεκριμένη ημέρα, ωστόσο δεν επεκτάθηκε σε λεπτομέρειες.

Απηύθυνε έκκληση σε όλους να δείξουν ψυχραιμία, να μην χυθεί η καρδάρα με το γάλα σε αυτή την τελευταία προσπάθεια, ώστε από το τέλος Μαρτίου να μπορέσει η χώρα να περάσει στην επόμενη φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.