Γεωργιάδης: «Τα κρούσματα σήμερα θα είναι πάρα πολλά»


Σε άσκηση για δυνατούς λύτες μετατρέπεται η αλλαγή του μείγματος των μέτρων εν μέσω πληροφοριών για ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα Τρίτη από την αρχή της πανδημίας.
Κυβέρνηση και επιδημιολόγοι εξετάζουν την απελευθέρωση των μετακινήσεων από το Σάββατο, τη λειτουργία του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα και το άνοιγμα των Λυκείων με διεξαγωγή ατομικών τεστ. Στο λιανεμπόριο οι αγορές θα γίνονται με τη φυσική παρουσία των καταναλωτών μέσω SMS στο νέο πενταψήφιο αριθμό 13032 και θα έχει τρίωρη διάρκεια.

Αν οι μαθητές δεν επιστρέψουν στα σχολεία στις 5 Απριλίου, τότε θα επιστρέψουν μια εβδομάδα μετά, στις 12 Απριλίου. Σε περίπτωση που τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέψουν η εστίαση θα ανοίξει στο τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου, αλλά μόνο για τους εξωτερικούς χώρους. Την Τετάρτη οι επιστήμονες θα καταλήξουν στο πλαίσιο άρσης των μέτρων και θα κάνουν τις σχετικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση.

Για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού σήμερα Τρίτη προϊδέασε έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ 100,3. και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι «τα κρούσματα σήμερα θα είναι πάρα πολλά».

Αναφερόμενος στο σταδιακό άνοιγα της οικονομίας, ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο αντικρουόμενες δυνάμεις, αφενός την πίεση στο σύστημα υγείας, αφετέρου την φυσική κόπωση των πολιτών, αλλά και στην κόπωση των επιχειρήσεων.

Σημείωσε ότι είναι ήδη έτοιμο ένα εναλλακτικό σύστημα για να λειτουργήσει κανονικά το λιανεμπόριο με SMS και χρονικό περιορισμό.

«Δεν τίθεται ζήτημα να θυσιαστεί η δημόσια υγεία. Είναι το πρώτο κριτήριό μας» ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας ότι όλα θα συζητηθούν μέσα στην εβδομάδα με τους λοιμωξιολόγους.


Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.