Εκκενώνεται ο Ερυθρός Σταυρός. Μετατρέπεται σε νοσοκομείο Covid-19


Το πρόγραμμα ένταξης ιδιωτικών κλινικών στο ΕΣΥ για τη μάχη της πανδημίας θα παρουσιάσει το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ερυθρός Σταυρός θα μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid-19 περιστατικά, κατά τα πρότυπα του Σισμανόγλειου και του Σωτηρία και μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει η εκκένωσή του. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, έχουν ήδη διακομιστεί περίπου ασθενείς χωρίς κορωνοϊό από τον Ερυθρό Σταυρό σε άλλα νοσοκομεία.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ ότι «το τελευταίο διάστημα έχει τεθεί σε ισχύ το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του υπουργείου υγείας που αφορά και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Ήδη συνεργάζεται ο ιδιωτικός τομέας και το απόγευμα θα γίνουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας που αφορούν περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα».«Το σύστημα υγείας πιέζεται, αντέχει όμως και θα αντέξει», σημείωσε η Αριστοτελία Πελώνη.

Η χειρότερη για τα νοσοκομεία της Αττικής η χθεσινή ημέρα

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σοφία Πατραμάνη στον αέρα της κρατικής τηλεόρασης, η χθεσινή μέρα ήταν η χειρότερη, ειδικά για τα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς γέμισαν όλες οι κλίνες στις ΜΕΘ ενώ υπήρχαν και διασωληνωμένοι σε θαλάμους. Σημείωσε ότι στα νοσοκομεία αναπτύσσονται πολυδύναμες μονάδες σε χειρουργεία και αίθουσες ανάνηψης προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες ενώ πρόκειται άλλη μία ιδιωτική κλινική στην Αθήνα να δέχεται ασθενείς non covid, αφού είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή να νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία.

«Οι πρώιμες διασωληνώσεις, όπως κάναμε στην αρχή, αποδεικνύεται διεθνώς, πως μπορεί να φέρει και τα αντίθετα αποτελέσματα στους ασθενείς, δηλαδή να κάνει ζημιά σε ζωτικά όργανα» υποστήριξε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ, Ηρακλής Τσαγκάρης ο οποίος εργάζεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Αττικόν”. Ο ίδιος αποκάλυψε πως σήμερα, στο “Αττικόν” το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς του Covid υπάρχει ελεύθερο μόνο ένα κρεβάτι ΜΕΘ, ενώ από σήμερα ξεκινά και γενική εφημερία που αναμένεται πολύ δύσκολη. Ξεκαθαρίζει πως στο “Αττικόν” δεν υπάρχει περιστατικό που να διασωληνώθηκε και να μην μπήκε σε ΜΕΘ, σημείωσε ότι ο εμβολιασμός έχει βοηθήσει σημαντικά, αφού -όπως υποστήριξε- “δεν έχουμε βαριές περιπτώσεις ανθρώπων της τρίτης ηλικίας” και εκτίμησε πως “αυτό που περνάμε αυτές τις μέρες θα είναι ο τελευταίος μεγάλος κάβος γι’ αυτή την περιπέτεια που έχει χτυπήσει την ανθρωπότητα τον τελευταίο χρόνο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.