Live η ενημέρωση για τον κορονοϊό από τους Χαρδαλιά, Μαγιορκίνη, Παπαευαγγέλου


Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του υπουργείου Υγείας για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία στη χώρα μας, κατά την οποία πρόκειται να ανακοινωθούν νέα μέτρα μετά την σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων.
Η ενημέρωση γίνεται από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Κλείνουν για δύο εβδομάδες όλα τα σχολεία - Σε βαθύ κόκκινο ακόμη εννέα περιοχές
Κλείνουν για δύο εβδομάδες τα σχολεία σε όλη τη χώρα, ενώ αλλάζει το επίπεδο επιτήρησης για ακόμη 9 περιοχές, προς το αυστηρότερο, σύμφωνα με τη νεότερη εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Όσον αφορά στο πέταγμα του χαρταετού, αυτό θα γίνει εντός του δήμου ή στα δύο χιλιόμετρα από το σπίτι, σύμφωνα με τους ισχύοντες περιορισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε 4 περιφέρειες και πέντε δήμους πρόκειται να ανακοινωθεί ότι θα εφαρμοστούν πιο σκληρά περιοριστικά μέτρα.

Ειδικότερα, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατά τη συνεδρίαση της σήμερα εισηγήθηκε βαθύ κόκκινο, με το αυστηρό lockdown που αυτό συνεπάγεται, για τις Περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Μυτιλήνης, καθώς επίσης για τους δήμους Ιωαννίνων, Μετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου και Χανίων.

2.405 νέα κρούσματα, 521 διασωληνωμένοι, 49 θάνατοι
Τα επιδημιολογικά δεδομένα για ακόμη μία ημέρα επιβεβαιώνουν ότι διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Παρασκευή 12 Μαρτίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε:

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.405, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

»Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 217.018 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 59 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.881 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

»Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 49, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.986 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

»Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 521 (67.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.472 ασθενείς.

»Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 464 (ημερήσια μεταβολή -7.39%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι
417 ασθενείς.»



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.