Χαρδαλιάς: Παράταση Lockdown σε Αττική και Θεσσαλονίκη - 5 ακόμη περιοχές σε σκληρό lockdown


Νέα παράταση του lockdown ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση την Παρασκευή 26 Μαρτίου, ενώ προηγουμένως είχε συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Το lockdown παρατείνεται μέχρι τις 5 Απριλίου 2021 σε Αττική και Θεσσαλονίκη, όπως και στις άλλες περιοχές της χώρας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα και η αύξηση των κρουσμάτων, δεν επιτρέπουν επί του παρόντος περαιτέρω χαλάρωση κι έτσι παρατείνεται η καραντίνα για μία εβδομάδα. Η επιτροπή των επιστημόνων θα συνεδριάσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας για να συζητήσει για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, για τις διαδημοτικές μετακινήσεις και τα σχολεία, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η συμπληρωματική στρατηγική το self testing δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο που επιτρέπει την επανέναρξη δραστηριοτήτων σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσονται, με ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, από αύριο το πρωί στις 6, 
  • η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, 
  • η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, 
  • ο Δήμος Γρεβενών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, 
  • ο Δήμος Κιλκίς της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, και 
  • ο Δήμος Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, 
όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) παραμένουν:

η Περιφέρεια Αττικής,

οι Περιφερειακές Ενότητες:

Αιτωλοακαρνανίας
Αχαΐας
Βοιωτίας
Εύβοιας (εξαιρουμένου του Δήμου Σκύρου)
Φθιώτιδας
Ευρυτανίας
Αργολίδας
Αρκαδίας
Κορινθίας
Θεσσαλονίκης
Χαλκιδικής
Θεσπρωτίας
Ηρακλείου
Λέσβου
Ζακύνθου και
Μυκόνου,

καθώς και:
ο Δήμος Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου,
ο Δήμος Χίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου,
ο Δήμος Ανωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου,
ο Δήμος Χανίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων,
οι Δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων,
ο Δήμος Κατερίνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,
ο Δήμος Αμφίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών,
ο Δήμος Σκιάθου,
ο Δήμος Καρδίτσας,

και οι Δήμοι:
Καστοριάς και Ορεστίδος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Παράταση lockdown στη Λέρο

Την παράταση του ειδικού καθεστώτος πρόσθετων περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 5 Απριλίου για τη Λέρο και τη δημοτική κοινότητα Γαλατινής του δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι περιοχές αυτές βρίσκονται και παραμένουν σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, καθεστώς που παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Ωστόσο, από τις 29 Μαρτίου, αίρεται η αναστολή των οικοδομικών εργασιών που ισχύει αυτή τη στιγμή στη Λέρο. Δηλαδή από τη Δευτέρα θα επιτρέπονται οι οικοδομικές εργασίες στο νησί της Λέρου.

Βάνα Παπαευαγγέλου: Συζητείται διπλή ή ενισχυμένη μάσκα

Η καθηγήτρια και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου μίλησε για εικόνα σταδιακής σταθεροποίησης για πρώτη φορά έπειτα από επτά εβδομάδες. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για σταθεροποίηση του δείκτη θετικότητας στο 6%, ενώ σημείωσε πως στα νοσοκομεία της Αττικής παρατηρήθηκε μία μικρή μείωση των εισαγωγών στις χθεσινές εφημερίες.

Παράλληλα σημείωσε πως «συζητείται η χρήση διπλής ή ενισχυμένης μάσκας σε χώρους ή δραστηριότητες υψηλού κινδύνου» που μαζί με άλλα «όπλα», θα βοηθήσουν στο άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων. Όπως είπε η καθηγήτρια, περιμένουμε πρώτα τη μείωση των νέων κρουσμάτων αλλά και σταθεροποίηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία για να προχωρήσουμε σε άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Το σταδιακό και προσεκτικό άνοιγμα των δραστηριοτήτων θα γίνει όπως σημείωσε με βάση την επικινδυνότητα της κάθε δραστηριότητας, αλλά συνυπολογίζοντας τα κοινωνικά, οικονομικά και εκπαιδευτικά οφέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.