Δερμιτζάκης: Απέτυχαν τα μέτρα, πρέπει να χαλαρώσει το lockdown


Άσχημη είναι η κατάσταση με την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα καθώς έχει χαθεί ο έλεγχος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Καθηγητής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, ο οποίος προτείνει χαλάρωση του lockdown.
Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε ότι η χώρα μας δεν πάει καλά στην διαχείριση της πανδημίας, και πως τα μέτρα που έχουν επιβληθεί φέρνουν επί της ουσίας αντίθετα αποτελέσματα.

«Η πανδημία έχει ξεφύγει επειδή όλα είναι κλειστά. Επειδή έχει γίνει περιορισμός όλων των δραστηριοτήτων, ο κόσμος βρίσκει διεξόδους σε δραστηριότητες σε μη συντεταγμένο περιβάλλον με αποτέλεσμα την μετάδοση. Στις υπόλοιπες χώρες υπάρχει περιορισμός μέτρων αλλά οι δραστηριότητες έχουν διοχετευτεί σε χώρους όπου οι πολίτες είναι ασφαλείς και ελεγχόμενοι» είπε ο κ. Δερμιτζάκης.

Ο ίδιος υποστήριξε πως μπορεί να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες με αυστηρό έλεγχο, όπως clickaway, εστίαση με χώρους έξω και σχολεία με πολλά τεστ.

«Όταν περιορίζεις την ελευθερία πάρα πολύ και για πολύ καιρό, αυτά είναι τα αποτελέσματα», τόνισε. Υποστήριξε πως αυτό που πρέπει να γίνει, είπε, είναι είτε ένα πολύ ισχυρό lockdown δύο εβδομάδων είτε άνοιγμα δραστηριοτήτων και εφαρμογή ενός εναλλακτικού πλάνου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.