Πελώνη: Όχι στις μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα. Μέχρι 2 οικογένειες στο τραπέζι


Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν το απόγευμα της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και οι ανακοινώσεις για το Πάσχα. Παράλληλα τόνισε πως η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Πελώνη ανέφερε πως ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση. «Θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως μια μαζική μετακίνηση από την Αθήνα σε άλλες περιοχές μπορεί να τις επιβάρυνε. Ωστόσο, τόνισε πως «προσβλέπουμε σε ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι».

Παράλληλα, για το Πάσχα ανέφερε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Ιερά Σύνοδο και όπως είπε η κατεύθυνση είναι να γίνει η Ανάσταση σε εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα σημείωσε πως η Ανάσταση θα γίνει στις 21:00 το βράδυ και το πιο ασφαλές θα είναι να μαζευτούν έως δύο οικογένειες σε κάθε σπίτι.

Πιθανό άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνασίων στις 10 Μαΐου

Όσον αφορά στο άνοιγμα των Γυμνασίων και των Δημοτικών η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε πως αυτό αποτελεί προτεραιότητα και θα γίνει με εργαλείο τα self test. Η κυβερνητική εκπρόσωπος έθεσε ως ορόσημο για το άνοιγμα των σχολικών βαθμίδων που παραμένουν κλειστές και λειτουργούν με τηλεκπαίδευση τη Δευτέρα στις 10 Μαΐου.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δηλαδή με self test, θα ανοίξει και ο τουρισμός και η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους. Για το άνοιγμα του τουρισμού η κυρία Πελώνη ανέφερε πως ο στόχος είναι να πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου.

Για τις συγκεντρώσεις σε πλατείες και τα κορονοπάρτι είπε ότι δεν μπορεί να γίνει μαζική επέμβαση και η Αστυνομία δε μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική συνείδηση. «Γίνεται, όμως, προσπάθεια να εντοπιστούν οι διοργανωτές», τόνισε.

Σχετικά με το θέμα των τελευταίων ημερών για το αν τις αποφάσεις για την πανδημία τις παίρνει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων ή η κυβέρνηση, η κυρία Πελώνη απάντησε: «Η επιτροπή αξιολογεί τα δεδομένα και εισηγείται στην κυβέρνηση και η κυβέρνηση παίρνει τις αποφάσεις. Χαρακτήρισε, μάλιστα, ως «συνωμοσιολογία που προσβάλλει τους επιστήμονες» τα σχόλια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.