Παγώνη: Οι 3 προϋποθέσεις για να ανοίξουν οι δρόμοι για Πάσχα στο χωριό


Μία ημέρα μετά τον Γκίκα Μαγιορκίνη, που άφησε ανοιχτό το παράθυρο για να επιτραπεί η μετακινήση από νομό σε νομό (μετακίνηση εκτός νομού) το Πάσχα η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, εκτιμά ότι μπορεί να είναι δύσκολο και αναφέρθηκε σε προϋποθέσεις για να γιορτάσουμε στο χωριό.
«Το Πάσχα δεν θα είμαστε όπως πέρυσι κλεισμένοι σε ένα σπίτι, αλλά με μάσκα και αποστάσεις. Αν έχουμε προχωρήσει τους εμβολιασμούς, αν έχουμε κάνει πολλά τεστ και αξιολογήσουμε τις παραμέτρους ότι είναι μειωμένες, τότε θα πρέπει να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό. Διαφορετικά θα πρέπει να κάνουμε ενδοοικογενειακά», είπε μιλώντας για αυτές τις 3 προϋποθέσεις. Αναφερόμενη στο άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων πρόσθεσε: «εγώ το βλέπω πολύ δύσκολο να ανοίξουν οι δρόμοι το Πάσχα», όπως σημείωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή 4 Απριλίου, ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναφερόμενος στη μετακίνηση από νομό σε νομό το Πάσχα είπε ότι «θα πρέπει να ζυγίσουμε την ψυχική βαρύτητα του κόσμου, την κούρασή του» και επισήμανε: «Αν ήμασταν έτσι πέρυσι δεν θα πηγαίναμε σε άνοιγμα». Ωστόσο είπε ότι το ενδεχόμενο για άνοιγμα των μετακινήσεων κατά την περίοδο του Πάσχα δεν μπορεί να το αποκλείσει, αλλά ούτε βέβαια μπορεί να πει και ότι θα γίνει.

Η Ματίνα Παγώνη αναφερόμενη στην Αττική είπε: «Εδώ και τέσσερις εβδομάδες τα πράγματα στην Αττική είναι πάρα πολύ δύσκολα. Υπάρχουν νοσοκομεία που έχουν κάλυψη ΜΕΘ στην Αττική 100%. Στην Αττική είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και μετά έρχεται η Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν νοσοκομεία που έχουν ελάχιστα κρεβάτια και αυτά αμέσως καταλαμβάνονται από ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι. Και αυτό γιατί τις τελευταίες 4 εβδομάδες τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα στην Αττική».

Άνοιγμα λιανεμπορίου και πολυκαταστήματα

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου η Ματίνα Παγώνη τόνισε: «όταν μιλάμε για απλά μαγαζιά και όχι για πολυκαταστήματα -γιατί στα πολυκαταστήματα είχαμε αποδείξεις ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και μετάδοση- στα μικρά μαγαζιά που είναι 25 τετραγωνικά μέτρα και μπαίνει ένα άτομο με διπλή μάσκα, δεν είχαμε τουλάχιστον στοιχεία αποδεικτικά ότι υπήρχε εκεί μετάδοση.

«Με αυτά τα δεδομένα και με μεγάλη προσοχή από εδώ και πέρα και με το θέμα της οικονομίας και των ανθρώπων αυτών που έχουν βγει στον δρόμο και να λένε ότι πρέπει να ανοίξουν τα μαγαζιά τους, νομίζω ότι βήμα βήμα σωστά ξεκινήσαμε, άλλωστε εδώ είναι η επιτροπή να ελέγξει αυτές τις μέρες, να δει τι γίνεται και ό,τι χρειαστεί από εδώ και πέρα να παρθούν αποφάσεις».
Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων κατά την επόμενη εβδομάδα η Ματίνα Παγώνη σημείωσε ότι «για να ανοίξουν τα Λύκεια πρέπει να υπάρχει το απαιτούμενο ποσό των self test για να μπορούν να κάνουν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα καθηγητές και μαθητές και πριν ξεκινήσουν να τοέχουν κάνει όλοι. Η σκέψη είναι εξής: Αν συμβεί οτιδήποτε, γρήγορη ιχνηλάτηση, περιορισμός μετάδοσης, περιορισμός ιού και των μεταλλάξεων. Οι μεταλλάξεις έχουν αύξηση από 40-60% ειδικά στους νέους. Με πολύ μεγάλη προσοχή και πολλά τεστ πρέπει να ανοίξουν, για αυτό κανονικά πρέπει να κάνουν όλοι τεστ δύο φορές την εβδομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.