Άνδρας νοσηλεύεται με κορονοϊό, 5 βδομάδες μετά τον πλήρη εμβολιασμό του


Ένας άντρας στο Νιου Τζέρσεϊ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κορονοϊό, μόλις πέντε εβδομάδες μετά τον πλήρη εμβολιασμό του με το σκεύασμα της Johnson & Johnson.
Ένας άντρας στο Νιου Τζέρσεϊ, νοσηλεύεται με κορονοϊό, πέντε εβδομάδες μετά τον πλήρη εμβολιασμό του με το σκεύασμα της Johnson & Johnson! Ο Francisco Cosme, 52 ετών, ήταν χαρούμενος όταν έκλεισε ραντεβού για εμβόλιο με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson για τις 6 Μαρτίου. Μετά τον εμβολιασμό του, ο Cosme, συνέχισε να τηρεί αυστηρά τα μέτρα υγιεινής, να φορά μάσκα και να τηρεί τις αποστάσεις, αλλά φερόταν «πολύ μπερδεμένα, βρισκόταν σε σύγχυση και άρχισε να κάνει πράγματα που δεν ήταν φυσιολογικά», είπε η κόρη του, Michelle Torres στην εφημερίδα New York Post.

«Την 1η Απριλίου, ήταν η πρώτη μέρα που άρχισε να έχει συμπτώματα», είπε η κόρη του Cosme: «Είχε βήχα, πυρετό, ρίγη, κακουχία». Η 31χρονη οδήγησε τον πατέρα της σε μια κλινική όπου διαγνώστηκε θετικός με COVID-19 και του δόθηκε εντολή να παραμείνει σε καραντίνα επί 10 ημέρες. Την περασμένη εβδομάδα, η κατάστασή του Francisco Cosme επιδεινώθηκε. Η κόρη του παρατήρησε ότι είχε πρόβλημα στην αναπνοή και κάλεσε ασθενοφόρο. Οι νοσηλευτές του χορήγησαν οξυγόνο και τον μετέφεραν στο Ιατρικό Κέντρο «John F. Kennedy», σε κρίσιμη κατάσταση με πνευμονία!

«Οι γιατροί μας ενημέρωσαν πως έκαναν ό,τι μπορούσαν και τώρα έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον ίδιο για να πολεμήσει και στο Θεό…». Να σημειώσουμε ότι η σύζυγος του Cosme, τα εγγόνια του και ο γαμπρός του έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό και βρίσκονται σε καραντίνα. «Επιβίωσε όλο αυτό το διάστημα χωρίς εμβόλιο, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα: κοινωνική αποστασιοποίηση, πλύσιμο χεριών, μάσκα», εξήγησε η κόρη του. «Είναι τρελό αυτό που του συνέβη τώρα και χρειαζόμαστε απαντήσεις», κατέληξε.

Ακόμα μια περίπτωση
Αξίζει να αναφέρουμε πως και μια 31χρονη γυναίκα στο Μπρούκλιν, η Άσλεϊ Άλεν, που είχε εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, τρεις εβδομάδες μετά, διαγνώστηκε με κορονοϊό!

Όταν έγινε γνωστή η υπόθεση της 31χρονης η απάντηση του ειδικού ήταν: «Το εμβόλιο δεν σας προφυλάσσει απαραίτητα από το να κολλήσετε κορονοϊό. Εμποδίζει όμως το να νοσηλευτείτε ή να πεθάνετε από Covid-19», δήλωσε ο Δρ. Kris Bungay, ιατρός πρωτοβάθμιας φροντίδας του Μανχάταν. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», κατέληξε.

Πηγή: New York Post

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.