Εμβόλια: Άνοιξε η πλατφόρμα για ηλικίες από 55 έως 59 και για όλους τους εκπαιδευτικούς


Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, ενώ σήμερα Τετάρτη 21 Απριλίου άνοιξε η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν οι ηλικίες από 55 έως 59 ετών. 

Το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50 - 54, καθώς ενεργοποιείται η πλατφόρμα emvolio.gov.gr και γι’ αυτή την πληθυσμιακή ομάδα. Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή κάνουν τα εμβόλια οι πολίτες άνω των 60 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού (ομάδα Α) και αυξημένου (ομάδα Β) κινδύνου και εργαζόμενοι στο τομέα της υγείας.

Αν τηρηθούν οι παραδόσεις των εμβολίων από τις εταιρείες και δεν αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα των εμβολιασμών, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ανοίξουν οι πλατφόρμες των ραντεβού και για ηλικιακές ομάδες, κάτω των 50 ετών.

Το χρονοδιάγραμμα παράδοσης εμβολίων

Από την εταιρεία Pfizer θα παραδοθούν 2.150.000 δόσεις το Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο.

Από την εταιρεία Moderna θα παραλάβουμε 354.000 το Μάιο και 308.000 τον Ιούνιο.

Από την εταιρεία Johnson & Johnson, έχουμε παραλάβει 33.600 δόσεις και αναμένουμε 300.000 δόσεις το Μάιο και 960.000 δόσεις τον Ιούνιο.

Η εταιρεία AstraZeneca δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις παραδόσεις του επόμενου διμήνου. Αναμένουμε από αυτήν ένα αριθμό δόσεων 450.000-500.000 για κάθε μήνα.

Κεραμέως: Άνοιξε η πλατφόρμα για όλους τους εκπαιδευτικούς

Άνοιξε η πλατφόρμα για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού όσοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η υπουργός καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να μπουν στο emvolio.gov.gr και να ενταχθούν στο πρόγραμμα εμβολιασμών. Αναλυτικότερα η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως αναφέρει:

«Άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού για όσους εκπαιδευτικούς μας δεν έχουν ήδη εμβολιαστεί. Η ένταξη όλων των εκπαιδευτικών στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο είναι καθοριστική για την περαιτέρω προστασία της εκπαιδευτικής μας κοινότητας. Θωρακίζουμε τους εκπαιδευτικούς μας, τους μαθητές μας, τις οικογένειες όλων, συνεχίζουμε να μαθαίνουμε ασφαλείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.