Μυστηριώδης θάνατος διασωληνωμένου 76χρονου στο Ερυθρό Σταυρό: Έρευνα για εγκληματική ενέργεια


Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός μετά τον μυστηριώδη θάνατο ενός 76χρονου άντρα που νοσηλευόταν με κορονοϊό σε απλό θάλαμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής, η υγεία του οποίου παρουσίαζε σημάδια βελτίωσης, ήταν διασωληνωμένος,όταν ξαφνικά άρχισε να χτυπά ο συναγερμός του μηχανήματος μηχανικής υποστήριξης που δείχνει ότι βρίσκεται εκτός λειτουργίας.
Αμέσως, στον θάλαμο έσπευσαν οι γιατροί για να δουν τι συμβαίνει και βρήκαν νεκρό τον άτυχο άντρα. Παρά τις προσπάθειές τους να τον επαναφέρουν στη ζωή δεν κατάφεραν να τον σώσουν.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε η αστυνομία και στελέχη της ασφάλειας βρίσκονται στο νοσοκομείο και πραγματοποιούν έρευνα για τα αίτια του τραγικού συμβάντος. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζονται όλα τα σενάρια, από τεχνικό πρόβλημα στη λειτουργία του μηχανήματος μέχρι και το ενδεχόμενο ανθρώπινης παρέμβασης στο σύστημα μηχανικής υποστήριξης. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δε λειτούργησε ούτε το εφεδρικό μηχάνημα που χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο θάνατος αυτός κίνησε τις υποψίες των γιατρών καθώς το μηχάνημα με το οποίο ο συγκεκριμένος ασθενής ήταν διασωληνωμένος σταμάτησε ξαφνικά να λειτουργεί. Στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει και άλλος ένας ασθενής ένας 58χρονος που ήταν στον ίδιο θάλαμο.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Α ΥΠΕ Αττικής, Παναγιώτη Στάθη ο ίδιος κάλεσε την ασφάλεια να επιληφθεί του θέματος καθώς ο άλλος ασθενής 58 ετών, εμφάνιζε ήπια ψυχολογικά προβλήματα αλλά αναγκαστικά νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο με κορονοϊό λόγω της πληθώρας των περιστατικών.

Η αστυνομία κλήθηκε καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο κάποιος να αποσύνδεσε το μηχάνημα ή ακόμα και να έκανε δολιοφθορά στα καλώδια. Αυτό που εξετάζεται επίσης είναι αν το μηχάνημα είχε τεχνική βλάβη ή αν τελικά όλα οφείλονται ακόμα και σε ανθρώπινο λάθος. 

Μιλώντας στο newsit.gr ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος είπε ότι οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο διασωληνωμένος άνδρας ήταν σε απλό θάλαμο νοσηλείας με άλλον ασθενή στον οποίο είχε γίνει και ψυχιατρική εκτίμηση.

Περιγράφει πως όταν μπήκε η γιατρός διαπίστωσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Κοιτάζοντας το μόνιτορ είδε ότι ο ασθενής είχε όπως λένε οι γιατροί ισοηλεκτρική γραμμή. Ήταν δηλαδή νεκρός. Προσπάθησε να του κάνει ανάνηψη και φώναξε και άλλον γιατρό.

Μιλώντας επίσης στο newsit.gr η κα Βούλα Γεωργάκη, Πρόεδρος των Εργαζομένων στον Ερυθρό Σταυρό είπε: «Ακούστηκε ο συναγερμός από το μόνιτορ και τότε η γιατρός πήγε στο θάλαμο, όπου είδε σε ευθεία γραμμή την ισοηλεκτρική γραμμή, σημάδι ότι έχει επελθει ο θάνατος. Το πρωτο συμπέρασμα που βγάζει το νοσοκομείο είναι ότι το σωληνάκι πρέπει να έφυγε κατά τη διάρκεια της ανάνηψης. Ο 76χρονος που είχε κορονοϊό ήταν διασωληνωμενος, εκτός ΜΕΘ, σε θάλαμο μαζι με έναν ακόμα άσθενη. Ο άλλος ασθενής δεν αντιμετωπίζε κανένα ψυχιατρικό πρόβλημα, καθώς του είχαν γίνει όλες οι παραίτητες εκτιμήσεις που γίνονται σε όσους μπαίνουν στο νοσοκομείο με κορονοϊό.

Η υπόθεση είναι στην Κρατική Ασφάλεια και αναμένεται να το αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.