Αλαλούμ στο Πέραμα: Λαοθάλασσα προσπαθούσε να περάσει στη Σαλαμίνα και γύριζε τα πίσω μπρος

«Μπλόκο» στους επίδοξους εκδρομείς που ήθελαν να πάνε από το Πέραμα στη Σαλαμίνα στήθηκε από τις αρχές του Λιμενικού το πρωί και το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Απριλίου. Και αυτό διότι αυτό που δεν υπολόγισαν οι εκδρομείς είναι πως σύμφωνα με την άρση μέτρων του lockdown επιτρέπονται ξανά οι διαδημοτικές μετακινήσεις με το sms 13033 και τον κωδικό 6, όμως δεν επιτρέπονται οι θαλάσσιες μετακινήσεις!

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως εντός Περιφέρειας Αττικής μπορεί όποιος θέλει να κινηθεί με αυτοκίνητο προς όποια κατεύθυνση θέλει, αλλά δεν μπορεί να φτάσει σε περιοχές της Περιφέρειας για τις οποίες απαιτείται, είτε μετακίνηση με πλοίο (νησιά Αργοσαρωνικού), είτε πέρασμα από άλλο νομό.

Χαρακτηριστικό είναι πως η κίνηση που δημιουργήθηκε στο Πέραμα προκάλεσε μπέρδεμα και στο ίδιο το Λιμενικό, που επικοινώνησε με το υπουργείο Ναυτιλίας για να επιβεβαιώσει ότι δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις. Το ίδιο μπέρδεμα δημιουργήθηκε και στον Πειραιά από κόσμο που ήθελε να πάει στην Αίγινα, εκεί όπου κάποιοι πάντως κατάφεραν να περάσουν...

Υπενθυμίζεται ότι στη Σαλαμίνα, μπορούν να περάσουν μόνο όσοι μένουν στο νησί και άρα μπορούν να επιδείξουν το Ε1 τους στους αστυνομικούς και όσοι δουλεύουν και άρα έχουν τα απαραίτητα έγγραφα από την ΕΡΓΑΝΗ.

Δείτε φωτογραφίες από το Πέραμα:



                             

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.