Καπραβέλος: Παγκόσμια πρωτοτυπία η άρση μέτρων με έξαρση της πανδημίας. Δεν έπρεπε να ανοίξει το λιανεμπόριο


Κάθετα αντίθετος με το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι ο ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος.
Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Καπραβέλος χαρακτήρισε παγκόσμια πρωτοτυπία χαρακτήρισε το άνοιγμα οικονομικών δραστηριοτήτων στην οξεία φάση της πανδημίας.

«Βρισκόμαστε σε οξεία φάση του τρίτου κύματος. Αυτό είναι γνωστό το τελευταίο διάστημα. Πληρώνουμε αυτό που έγινε τις τελευταίες δέκα μέρες. Δεν προστέθηκε κάτι. Είναι σε δύσκολη θέση το σύστημα υγείας. Το πρόβλημα είναι στην κακή διαχείριση του κρούσματος και όχι στην ανθρώπινη δραστηριότητα. Δεν γίνεται καλή ανίχνευση και απομόνωση των κρουσμάτων. Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία την στιγμή της οξείας φάσης ενός κύματος να ανοίγεις την αγορά ή να κάνεις άρση μέτρων».

Τόνισε ξεκάθαρα πως δεν πρέπει να είναι πουθενά ανοιχτό το λιανεμπόριο μέχρι να υποχωρήσει το τρίτο κύμα.

«Περάσαμε ένα δεύτερο κύμα με τραγικές συνέπειες στην Θεσσαλονίκη. Είχαμε βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες ζωές. Με δυσκολεύουν τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά. Το λιανεμπόριο δεν ενοχλεί την πανδημία στην Αθήνα αλλά ενοχλεί στην Θεσσαλονίκη. Ακατανόητη απόφαση που δεν βοηθά. Η Αθήνα είναι σε χειρότερη κατάσταση από την Θεσσαλονίκη».«Αυξημένο το φορτίο στην Πάτρα»

«Πιέζονται αρκετά και τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας. Ανοίξαμε και έκτη κλινική μέσα στο σαββατοκύριακο. Προέρχεται από το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και τις μεταλλάξεις που έχουν επικρατήσει» σημείωσε η υπεύθυνη κλινικής Covid στο νοσοκομείο του Ρίο, Καρολίνα Ακινόσογλου, που επίσης μίλησε στο MEGA.

«Είναι γνωστό ότι υπάρχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή μας. Μπορεί να προέκυψαν νέα δεδομένα την Παρασκευή. Τα επιδημιολογικά δεδομένα της Παρασκευής αντικατοπτρίστηκαν στις εισαγωγές του σαββατοκύριακου, οι οποίες ήταν πολύ αυξημένες».

Τέλος, χαρακτήρισε ως «γεμάτο ποτήρι που αρχίζει να ξεχειλίζει» το σύστημα Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.