Λύκεια: Πού εντοπίζονται οι περισσότεροι αρνητές προσκόμισης self test


Μόλις 71 μαθητές Λυκείων σε σύνολο 63.601 στην Κεντρική Μακεδονία δεν προσκόμισαν self test την πρώτη μέρα που άνοιξαν και πάλι τα Λύκεια της χώρας. Οι συγκεκριμένοι μαθητές δεν έγιναν δεκτοί από τις σχολικές μονάδες και πήραν απουσία, εφαρμόζοντας οι διευθυντές την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. Λίγο πριν ξαναχτυπήσει το κουδούνι οι γονείς των συγκεκριμένων παιδιών παρέδωσαν την σχετική δήλωση στους διευθυντές των σχολείων ότι δεν επιτρέπουν στο παιδί τους να κάνουν το τεστ.

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας από τους 71 μαθητές οι περισσότεροι εντοπίζονται σε σχολεία των Σερρών (26), ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 19 και η Πέλλα με 10.

Σημειώνεται πως αρνητικά τεστ δήλωσαν συνολικά στη χώρα 98.965 μαθητές, θετικά 236 μαθητές, ενώ μεταξύ του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού τα αρνητικά τεστ ήταν 50.887 και τα θετικά 172. Η θετικότητα στα self-test φτάνει στο 0,27% και τα 408 άτομα που εμφανίστηκαν θετικά, θα παραμείνουν σε καραντίνα στα σπίτια τους και θα πραγματοποιήσουν επαναληπτικά τεστ τις επόμενες ημέρες.

Πώς γίνεται το self test - Αναλυτικές οδηγίες

Η ειδική μπατονέτα πρέπει να τοποθετείται στο ρουθούνι σε βάθος 2- 2,5 εκατοστά.

Περιστρέφουμε αργά στο σημείο 4 φορές την μπατονέτα, ώστε να συλλέξει τη βλένη.

Ακολούθως επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και στο άλλο ρουθούνι.

Στη συνέχεια τοποθετούμε τη μπατονέτα στο μπουκαλάκι με το υγρό και κάνουμε 10 περιστροφές.

Αφαιρούμε την μπατονέτα προσεκτικά και ανακατεύουμε καλά το μπουκαλάκι με το υγρό.

Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη συσκευασία αλουμινίου που περιέχει τη δοκιμαστική ταινία. Την τοποθετούμε σε μία επιφάνεια χωρίς κλίση και ρίχνουμε 4 σταγόνες από το μπουκαλάκι με το υγρό στην ειδική οπή.

Μετά από 15 λεπτά, αν εμφανιστούν δύο γραμμές, το τεστ είναι θετικό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.