ΕΜΑ: Εξετάζει περίπτωση θανάτου γυναίκας μετά τη χορήγηση του εμβολίου της J&Jo


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, οι βελγικές και οι σλοβενικές υπηρεσίες φαρμάκων εξετάζουν την πρώτη αναφορά για θάνατο μετά τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson μαζί με άλλες αναφορές για θρόμβους αίματος, αναφέρει ο ΕΜΑ απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ειδικότερα σημειώνει ότι «ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) γνωρίζει τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης για θρόμβο αίματος με θανατηφόρα έκβαση σε 37χρονη γυναίκα στο Βέλγιο μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Janssen για την COVID19» και παραπέμπει σε άρθρο με τίτλο: «Η σύζυγος Σλοβένου διπλωμάτη πέθανε μετά τον εμβολιασμό και έχουν ξεκινήσει έρευνες» (newsline.news).

«Η γυναίκα υπέφερε από θρόμβο αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια (επίσης γνωστή ως θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας, TTS) και ο EMA, οι βελγικές και οι σλοβενικές υπηρεσίες φαρμάκων εξετάζουν αυτή την πρώτη αναφορά για θάνατο μαζί με άλλες αναφορές περιστατικών θρόμβων αίματος, ως μέρος της τακτικής εντατικοποιημένης δραστηριότητας παρακολούθησης».

Επίσης αναφέρεται ότι «προκειμένου να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος της πιθανής σχέσης μεταξύ εμβολιασμού και TTS, ο EMA ζήτησε από τον κάτοχο της άδειας κυκλοφορίας του εμβολίου της Janssen για την COVID-19 να πραγματοποιήσει μια σειρά πρόσθετων μελετών».

Προσθέτει ότι «από τις 20 Μαΐου 2021 είχαν χορηγηθεί 1.346.034 δόσεις εμβολίου της Janssen για την COVID-19 εντός της ΕΕ».

«Ο EMA και οι εθνικές αρχές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και θα παρέχουν περαιτέρω ενημερώσεις, όπως απαιτείται. Ο EMA και οι εθνικές αρχές δεσμεύονται να διασφαλίσουν ότι το εμβόλιο χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν ασφαλέστερα», καταλήγει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.