«Γέννησα διασωληνωμένη». Συγκλονίζει η γυναίκα που νοσηλεύτηκε στο Αττικόν (video)


Η Δήμητρα, η γυναίκα που γέννησε ενώ νοσηλευόταν διασωληνωμένη με κορονοϊό στο νοσοκομείο “Αττικόν”, μίλησε για πρώτη φορά για τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε.
Η Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο Αττικό Νοσοκομείο, και το Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ» διοργάνωσαν ένα web-event για την Γιορτή της Μητέρας, που φέτος αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω της πανδημίας.

Σε αυτή τη διαδικτυακή εκδήλωση μίλησε και η Δήμητρα. «Δεν μπορώ να βρω λόγια να περιγράψω όλο αυτό που νιώθω. Είμαι πολύ συγκινημένη όμως και ταυτόχρονα πάρα πολύ χαρούμενη και πολύ αισιόδοξη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όταν θέλουμε μπορούμε να τα καταφέρουμε. Με δύναμη, με πίστη και τη βοήθεια κυρίως τη δική σας δεν το συζητώ αλλά και τη δύναμη που έχει πραγματικά μία μητέρα. Μια μητέρα όταν γίνεται μάνα δεν ξέρω από που βγάζει τόση δύναμη ψυχής. Εγώ είπα θα τα καταφέρω και θα βγω ζωντανή από όλο αυτό και θα πάρω το παιδί μου στα χέρια μου. Πραγματικά αυτές οι σκέψεις ήταν μέσα στο μυαλό μου και είναι ακόμα. Δεν θα τις ξεχάσω ποτέ. Δηλαδή όταν μία γυναίκα γίνεται μάνα, δεν ξέρω, το ένστικτο, η φύση, λίγο η βοήθεια του Θεού, λίγο όλα μαζί δίνει πολύ δύναμη και κουράγιο».

Και συνέχισε αναφερόμενη στη στιγμή που ξύπνησε ύστερα από 16 ημέρες: «Βρέθηκα σε ένα σοκ εκείνη τη στιγμή και η πρώτη κίνηση που έκανε το σώμα μου και το μυαλό μου ήταν ήταν να βάλω το χέρι μου στην κοιλιά μου. Θυμάμαι με το που άνοιξα τα μάτια μου και είδα ότι βρίσκομαι σε ένα κρεβάτι διασωληνωμένη με φλεβοκαθετήρες στα χέρια, με ιατρικά καλώδια, μηχανήματα που δεν γνώριζα τι ήταν, η κίνηση έγινε ασυναίσθητα τελείως και αυθόρμητα, το χέρι να πάει στην κοιλιά και όταν είδα ότι δεν υπάρχει η κοιλιά σοκαρίστηκα. Και αυτό διότι ξύπνησα στην εντατική και δεν ήξερα τι είχε προηγηθεί. Το προηγούμενο βράδυ κοιμήθηκα με κοιλίτσα και νόμιζα ότι ξύπνησα την επόμενη μέρα, ενώ είχαν περάσει αρκετές μέρες χωρίς κοιλίτσα. Βρέθηκα λίγο σε πανικό αλλά αυτό ήταν για δευτερόλεπτα».

«Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό με καθησύχασαν μέσα στην εντατική και μου είπαν ότι το μωρό υπάρχει, ότι είναι καλά και ζωντανό, ότι βρίσκεται στη θερμοκοιτίδα και όλα πάνε πάρα πολύ καλά. Μέχρι να με καθησυχάσουν ήμουν τόσο ανήσυχη, στην αρχή ήμουν και λίγο δύσπιστη καθώς φοβόμουν ότι το μωρό δεν τα έχει καταφέρει μέχρι που μου έφεραν και μου έδειξαν φωτογραφίες και βίντεο και πραγματικά εκείνη την ώρα είπα «Δήμητρα πρέπει να βγεις από εδώ μέσα. Έχεις παιδί να μεγαλώσεις»», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.