Λινού: Ασφαλή τα εμβόλια από τα 12 έτη και μετά - Βατόπουλος: Δεν έχω ακόμη άποψη για το εμβόλιο στα παιδιά


Για τον εμβολιασμό των παιδιών καθώς και για το αν πρέπει να γίνει υποχρεωτικός για συγκεκριμένες κατηγορίες μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.
Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», δήλωσε υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών. «Να εμβολιαστούν τα παιδιά γιατί αν μείνουν ανεμβολίαστα θα έχουμε μια ομάδα πολύ ευαίσθητη που ναι μεν νοσεί ήπια, αλλά ένα μικρό ποσοστό θα νοσήσει και σοβαρά και ο κίνδυνος θα είναι ότι θα έχουμε άρει όλα τα μέτρα προστασίας».

Δύσκολος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ειδικών επαγγελματικών ομάδων

«Είναι βέβαιο ότι έχουμε ασφαλή εμβόλια από τα 12 έτη και μετά», σημείωσε η κ. Λινού, επισημαίνοντας ότι οι μελέτες συνεχίζονται ενώ θετικά είναι τα αποτελέσματα ακόμα και για βρέφη μεγαλύτερα των 6 μηνών. Ερωτηθείσα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ειδικών επαγγελματικών ομάδων, όπως οι υγειονομικοί, τόνισε πως «είναι ένα δύσκολο θέμα».

«Δεν έχουμε παράδοση υποχρεωτικού εμβολιασμού», σχολίασε η καθηγήτρια και υπογράμμισε πως οι «λειτουργοί υγείας θα πρέπει να πειστούν να εμβολιαστούν, αλλιώς σε ειδικότητες που εκθέτονται σε μεγάλο κίνδυνο για τη νόσο θα πρέπει να αλλάξουν μέρος ή πόστο εργασίας αν δεν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός».

Βατόπουλος: Δεν έχω ακόμη άποψη για το εμβόλιο στα παιδιά

Για τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, όπου αναμένεται να τεθεί το χρονοδιάγραμμα για μια σειρά ζητημάτων, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας, η μουσική στην εστίαση αλλά και το πλαίσιο στο οποίο θα γίνονται οι δεξιώσεις των γάμων και των βαπτίσεων, μίλησε ο Καθηγητής Μικροβιολογίας και Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Καθηγητής Μικροβιολογίας και Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων γενικώς η τάση είναι ότι από τη στιγμή που προχωρούν οι εμβολιασμοί και τηρούνται τα μέτρα, να ανοίγουν σιγά, σιγά κι άλλες δραστηριότητες.

«Αυτό που συζητείται κάθε φορά είναι να ανοίξουν οι δραστηριότητες, είναι ένα στοίχημα που ελπίζω να το κερδίσουμε» είπε και αναφέρθηκε στις βιβλιοθήκες, οι οποίες παραμένουν κλειστές εδώ και καιρό.

Σε ερώτηση για τα προνόμια για τους πλήρως εμβολιασμένους απάντησε ότι ο όρος «προνόμιο» είναι λάθος, αλλά εξετάζεται ως μέτρο.

Τέλος, για τον εμβολιασμό των παιδιών από 12 έως 15 ετών τόνισε ότι ακόμα το συζητά η επιτροπή, αλλά προτεραιότητα έχουν οι μεγάλες ηλικίες. «Σταδιακά θα γίνει και για τους νέους» είπε και απάντησε σε ερώτηση για το εάν είναι υπέρ: «Δεν έχω ακόμη άποψη γι’ αυτό το θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.