70χρονη νίκησε τον Κορονοϊό, με «φάρμακο» τα «Τ-λεμφοκύτταρα»


Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια Ελλήνων ερευνητών να θεραπεύσουν τον κορονοϊό με λεμφοκύτταρα. Η 70χρονη ασθενής που ανάρρωσε μέσα σε μία εβδομάδα χάρη σ΄ αυτή την πρωτοποριακή μέθοδο που εφαρμόζεται στην αιματολογική κλινική του Νοσοκομείου Παπανικολάου μίλησε στο OPEN.

Η ασθενής είπε: «Τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Όχι μόνο εγώ, φυσικά και όλος ο κόσμος. Να σώσουν κόσμο». Η 70χρονη διαγνώστηκε με κορονοϊό την 1η Ιουνίου και την επόμενη ακριβώς ημέρα η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία και χρειάστηκε να διακομιστεί στο Παπανικολάου. Παρουσίασε πνευμονία, η οποία σε συνδυασμό με τα υποκείμενα νοσήματα από τα οποία πάσχει την έφεραν ένα βήμα πριν από τη ΜΕΘ και τη διασωλήνωση.

«Μου είπαν να κάνουμε αυτή τη μέθοδο. Και αποφάσισα να την κάνω» λέει χαρακτηριστικά. Η κατάσταση της κυρίας Πολυξένης μέσα σε 48 ώρες βελτιώθηκε θεαματικά και το εξιτήριο ήρθε μόλις μια εβδομάδα αργότερα.

Όπως ανέφερε στην κάμερα του Open η Ευαγγελία Γιαννάκη, Διευθύντρια Μονάδας Γονιδιακής και Κυτταρικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, οι γιατροί μπόρεσαν να παράξουν από άτομα που είχαν αναρρώσει ειδικά Τ-λεμφοκύτταρα, τα οποία μπορούν να «σκοτώσουν» τα κύτταρα που είναι μολυσμένα από τον ιό. Στο Παπανικολάου έχει δημιουργηθεί ήδη τράπεζα των λεμφοκυττάρων και υπάρχει δυνατότητα να χορηγηθεί θεραπεία σε 50 ακόμα ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.