Το συστατικό - λύση για τις λιπαρές επιδερμίδες


Το λιπαρό δέρμα δεν είναι κάτι που πρέπει να σας προκαλεί δυσφορία, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που μπορείτε να κάνετε αρκετά πράγματα για να ρυθμίσετε τη λιπαρότητα.

Οι αιτίες του λιπαρού δέρματος είναι πολλές και διαφορετικές, συμπεριλαμβανομένου του στρες, της υγρασίας, της κληρονομικότητας και των αυξομειώσεων των ορμονών.

Ευτυχώς, υπάρχει λύση στο πρόβλημα σας και βρίσκεται στο γάλα κατσίκας. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται το γάλα κατσίκας είναι από τα καλύτερα ενυδατικά συστατικά για λιπαρές επιδερμίδες. Ο λόγος είναι απλός. Ενυδατώνει βαθιά χωρίς να προκαλεί λιπαρότητα, να φράζει τους πόρους ή να ερεθίζει το δέρμα.

Συνήθως, οι λιπαρές επιδερμίδες είναι συνάμα ευαίσθητες και επιρρεπείς σε σπυράκια.

Ο λόγος που το γάλα κατσίκας είναι ιδανικό για αυτές τις επιδερμίδες είναι επειδή εξισορροπεί το μικροβίωμα της επιδερμίδας. Έχει εκ φύσης ph πολύ κοντινό στο ph του δέρματος, μειώνοντας την πιθανότητα ερεθισμού. Επίσης, περιέχει πληθώρα λιπαρών οξέων τα οποία ενισχύουν τον επιδερμικό φραγμό και εμποδίζουν την απώλεια υγρασίας. Έτσι, το δέρμα ενυδατώνεται βαθιά χωρίς να έχει λιπαρή, βαριά αίσθηση.

Πιθανά να σας έχει τύχει να βάλετε μια ενυδατική και να αισθάνεστε σαν να μην απορροφάται αλλά να μένει επάνω στο δέρμα. Αυτό συμβαίνει επειδή η κρέμα «κάθεται» επάνω σε ένα στρώμα νεκρών κυττάρων που εμποδίζουν την απορρόφησή της. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν θα συμβεί με μια κρέμα με γάλα κατσίκας. Και αυτό επειδή περιέχει λακτικό οξύ, το οποίο παρέχει ελαφριά απολέπιση. Έτσι, τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται επιτρέποντας στα ενυδατικά συστατικά να απορροφηθούν.

Έτσι κι αλλιώς, η απολέπιση είναι βασικός πυλώνας ενός σωστού skincare routine για λιπαρές επιδερμίδες.

Το λακτικό οξύ που περιέχει το γάλα κατσίκας το κάνει ιδανικό όχι μόνο για ελαφριά απολέπιση, οδηγώντας σε μια λαμπερότερη επιδερμίδα αλλά και για την αποφυγή φραγμένων πόρων στο μέλλον. Όντας ένα από τα πιο ήπια απολεπιστικά συστατικά, το λακτικό οξύ είναι ιδανικό και για τις ευαίσθητες λιπαρές επιδερμίδες. Επιπλέον, το γάλα κατσίκας περιέχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Έτσι, μειώνει και προλαμβάνει τα σπυράκια και τις ατέλειες. Ακόμα, είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α ενώ οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες μειώνουν τις φλεγμονές και την παραγωγή λιπαρότητας στο δέρμα. Πέρα από ενυδατική, μπορείς να δοκιμάσεις το γάλα κατσίκας σε μορφή cleanser.

Είναι ιδανικό και για το στάδιο του καθαρισμού, αφού καθαρίζει την επιδερμίδα χωρίς να διαταράσσει το φυσικό λιπιδικό φράγμα.

Το γάλα κατσίκας είναι ένα ήπιο συστατικό, κατάλληλο και για ευαίσθητες επιδερμίδες. Παρόλα αυτά, πρέπει να είστε προσεκτικοί εάν έχετε αλλεργία στα γαλακτοκομικά, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Οπότε, πριν το εντάξετε στη ρουτίνα σας είναι καλό να το συζητήσετε με το δερματολόγο σας και να κάνετε ένα μικρό patch test στο δέρμα σας. Αντίστοιχα, εάν έχετε πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα, είναι καλό να το δοκιμάσετε σε ένα σημείο πριν το εντάξετε στη ρουτίνα περιποίησης σας. Για τους υπόλοιπους, δοκιμάστε το και απολαύστε ενυδατωμένη επιδερμίδα χωρίς αίσθηση βάρους και λιπαρότητας.
 
Πηγή: savoir ville

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.