Τελικά πρέπει να τρώμε πριν κάνουμε γυμναστική ή όχι;


Υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν πως είναι απαραίτητο να τρώμε κάτι πριν (και φυσικά μετά) την άθληση με τη λογική πως κατά τη διάρκεια της άσκησης δε θα πρέπει να πεινάμε και αφετέρου, θα πρέπει να έχουμε την ενέργεια που απαιτείται για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας, αφού όταν γυμναζόμαστε μειώνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει αδυναμία.
Από την άλλη, αν το στομάχι μας είναι γεμάτο, την ώρα της άθλησης μπορεί να νιώσουμε φούσκωμα και να έχουμε μυϊκές κράμπες.

Οπότε τελικά κάνει ή δεν κάνει να τρώμε πριν τη γυμναστική. Δείτε τι λέει μια μια ειδικός στις προπονήσεις.

«Εξαρτάται πραγματικά από το άτομο», επισημαίνει η Kari Lansing, προπονήτρια από την Νέα Υόρκη. Ανάλογα με την καθημερινή διατροφή σας, τον τύπο του σώματός σας και τους στόχους της φυσικής σας κατάστασης, το να πηγαίνετε κάποιες φορές για γυμναστική με άδειο στομάχι δεν επηρεάζει αρνητικά.

Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, ειδικά εάν ασκείστε για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως η προπόνηση για μαραθώνιο, θα μπορούσαν να υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία. «Συνιστώ πάντα να έχετε έστω και λίγο καύσιμο για τις προπονήσεις σας» επισημαίνει.

Πόσες ώρες να τρώμε πριν την γυμναστική

Αν πρόκειται να κάνετε μια προπόνηση ήπιας έντασης, τότε μπορείτε να καταναλώσετε το γεύμα σας πριν περίπου τρεις ή και τέσσερις ώρες χωρίς να σας επηρεάσει αρνητικά. Αλλά εάν θέλετε να αυξήσετε την ένταση, τότε θα χρειαστείτε καύσιμα.

«Είναι η πρωταρχική ανάγκη του σώματός μας να διατηρούμε τη μέγιστη απόδοση», επισημαίνει η Kari Lansing. «Όταν δεν τρώτε αρκετό φαγητό, το σώμα σας μπαίνει σε «φάση ανοικοδόμησης» και αυτό δεν είναι παραγωγικό για την προπόνηση».

Εάν το σώμα σας «ξεμείνει» από καύσιμα μπορεί να αντιμετωπίσετε πείνα, αφυδάτωση ή και ζάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.