Τι συμβαίνει στο σώμα με την αποχή από το σεξ


Η καλή σεξουαλική ζωή προσφέρει ευεξία και καλύτερη συναισθηματική κατάσταση.
Πόσο όμως επηρεάζει η αποχή την σωματική υγεία μας;

Αρρωσταίνετε πιο εύκολα
Μπορεί να σας ακούγεται κάπως παράξενο, αλλά το σεξ δημιουργεί αντισώματα που βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει τα κοινά κρυολογήματα. Όταν απέχετε, οι πιθανότητές να κρυολογήσετε, μπορεί να είναι υψηλότερες από το συνηθισμένο.

Αδυνατίζει η μνήμη
Οι συχνές σεξουαλικές επαφές, όπως εξηγούν οι ειδικοί, δημιουργούν νέα κύτταρα στον κόμβο μνήμης του εγκεφάλου. Που σημαίνει ότι βοηθά στην ενίσχυση της μνήμης.

Δυσκολίες στον ύπνο

Θα έχετε παρατηρήσει πως μετά το σεξ, κοιμάστε σχεδόν αμέσως. Αυτό συμβαίνει και γιατί το σώμα μετά την ερωτική επαφή, απελευθερώνει μια ειδική ορμόνη που προκαλεί ύπνο, την προλακτίνη.
Αυτή η χημική ουσία αναγκάζει το σώμα να κοιμηθεί πολύ πιο γρήγορα, χαλαρώνοντας τους μυς και δημιουργώντας ένα κύμα ανακούφισης για τον εγκέφαλο. Έτσι, αν δεν κάνετε σεξ, δεν απελευθερώνεται αυτή η ουσία, άρα κοιμάστε πιο δύσκολα.

Έχετε περισσότερο άγχος

Θα παρατηρήσετε πως αυτή την περίοδο βιώνετε περισσότερες στρεσογόνες καταστάσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή με τον οργασμό αυξάνονται ορμόνες όπως η οκυτοκίνη, η κορτιζόλη και οι ενδορφίνες, προκαλώντας μία γενικευμένη αίσθηση χαλάρωσης και ευφορίας. Όταν, λοιπόν, η σεξουαλική σας δραστηριότητα είναι πολύ μειωμένη, είστε περισσότερο εκτεθειμένοι σε αγχώδεις διαταραχές.

Αύξηση βάρους
Θα το έχετε ακούσει πως το σεξ είναι μία από τις καλύτερες μορφές γυμναστικής. Μπορεί να μην καταλαβαίνετε πόσες θερμίδες καίτε όταν κάνετε σεξ, όμως σίγουρα θα καταλάβετε πόσες θερμίδες καίγατε όταν θα σταματήσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.