Live - Oι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τα «προνόμια» των εμβολιασμένων


Το πλαίσιο των διευκολύνσεων στους πλήρως εμβολιασμένους κατά του κορωνοϊού, υπό τη σκιά της μετάλλαξης Δέλτα, σκιαγραφεί αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην παρουσίαση μετέχουν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κεντρική ιδέα του σχεδίου είναι η μεγαλύτερη ελευθερία στην πρόσβαση σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για εμβολιασμένους.

Φαίνεται πως θα υπάρχουν δυο ταχύτητες: Καταρχάς θα δίνεται στους επιχειρηματίες η δυνατότητα να δέχονται στα καταστήματα τους αποκλειστικά εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει με έλεγχο της σχετικής πιστοποίησης μέσω ειδικής εφαρμογής. Με την προετοιμασία και υποστήριξη της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι επιφορτισμένο το στρατηγείο της hi-tech ομάδας της κυβέρνησης, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Στην περίπτωση που το κατάστημα ενταχθεί στην κατηγορία των covid-free η λειτουργία θα γίνεται με αυξημένη πληρότητα, που ενδέχεται να φτάσει και στο 100%.

Στην άλλη ταχύτητα θα ενταχθούν κατά τις πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν τα καταστήματα που θα είναι ανοιχτά και για μη εμβολιασμένους. Στην προκειμένη περίπτωση θα παραμείνουν σε ισχύ τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται και αφορούν στον αριθμό των πελατών, τη χρήση μάσκας κλπ. Η αυλαία πάντως στο κυβερνητικό πλάνο συμπίπτει με την πρεμιέρα επιπλέον βημάτων ελευθερίας, που περιλαμβάνονται στον οδικό χάρτη για την επιστροφή στην κανονικότητα. Μπαίνει τέλος στην πολύμηνη απαγόρευση κυκλοφορίας, καταργούνται τα υποχρεωτικά self tests για εργαζόμενους και αθλούμενους σε γυμναστήρια, δεκαπέντε ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Δείτε τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.