Live Streaming: Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τις μάσκες


Τα νέα μέτρα ανακοινώνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.
Οι τελικές κυβερνητικές αποφάσεις για την περαιτέρω άρση των μέτρων κορωνοϊού ανακοινώνονται από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας.

Την εξαίρεση των εργαζομένων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως από την υποχρέωση διενέργειας self test ανακοίνωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων άναψε το «πράσινο φως» για να βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός.

Οι ειδικοί εξέτασαν το ενδεχόμενο πλήρους άρσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά και την κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής σε self test για τους εμβολιασμένους. Μάλιστα, έγινε δεκτό το όριο των ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση να αυξηθεί στα 10 άτομα και θα επιτρέπονται 120 άτομα ανά 1.000m2 επιφάνειας παραλίας.

Ωστόσο, η επιτροπή αποφάσισε να μην επιτρέψει την αύξηση των καλεσμένων στις δεξιώσεις στα 400, από τα 300 που ισχύουν σήμερα.

Για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας ενημερώνουν τα μέλη της Επιτροπής καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, καθώς και ο επίκουρος καθηγητής, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Στην ενημέρωση συμμετέχει επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Παρακολουθείστε την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.