Αποτελεσματικό κατά της Μετάλλαξης Δέλτα το εμβόλιο της Moderna


Η Moderna γνωστοποίησε ότι το εμβόλιο της παρήγαγε προστατευτικά αντισώματα κατά της Παραλλαγής Δέλτα, που εξαπλώνεται στις ΗΠΑ και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου.
Οι ερευνητές της Moderna πραγματοποίησαν ελέγχους σε δείγματα αίματος από οκτώ άτομα για αντισώματα έναντι εκδοχών της πρωτεΐνης ακίδα από διαφορετικές παραλλαγές κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένου του Δέλτα, που εμφανίστηκε αρχικώς στην Ινδία.

Το εμβόλιο «παρήγαγε τίτλους εξουδετέρωσης έναντι όλων των παραλλαγών που δοκιμάστηκαν», ανέφερε η φαρμακευτική εταιρεία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι προστατευτικές πρωτεΐνες ονομάζονται εξουδετερωτικά αντισώματα επειδή είναι ικανές να αποτρέψουν την είσοδο του ιού στα κύτταρα.

Σε σύγκριση με την ποσότητα αντισωμάτων που παράγονται έναντι της αρχικής έκδοσης του ιού, τα επίπεδα εξουδετέρωσης έναντι της Δέλτα μειώθηκαν κατά 2,1 φορές.

Τα επίπεδα αντισωμάτων μειώθηκαν κατά 4,2 φορές έναντι του στελέχους eta, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νιγηρία, και κατά οκτώ φορές έναντι μιας νέας παραλλαγής που εντοπίστηκε στην Αγκόλα και ονομάζεται A.VOI.V2.

Σύμφωνα με την εργαστηριακή μελέτη, τα επίπεδα των εξουδετερωτικών αντισωμάτων, μολονότι μειωμένα, εξακολουθούν να θεωρούνται αρκετά υψηλά για την πρόληψη ασθενειών, καθώς το εμβόλιο τύπου mRNA δημιουργεί ισχυρή ανοσολογική αντίδραση με ένα πλεόνασμα αντισωμάτων έναντι του αρχικού στελέχους.

«Παραμένουμε δεσμευμένοι στη μελέτη των παραλλαγών, τη δημιουργία δεδομένων και την κοινοποίησή τους όποτε καθίστανται διαθέσιμα. Αυτά τα νέα δεδομένα ενθαρρύνουν και ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι το εμβόλιο της Moderna προσφέρει προστασία έναντι των παραλλαγών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna.

Υπενθυμίζεται ότι η Moderna έχει προχωρήσει σε έρευνα που δείχνει ότι το εμβόλιο της παράγει εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι των παραλλαγών άλφα, βήτα και γάμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.