«Ελευθερώνονται» και τα εμβόλια Pfizer και Moderna για τους 18 – 29


Για το πώς προχωρά το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού μίλησε το πρωί της Τετάρτης (2/6) στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι εμβολιασμοί των νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών και, όπως είπε, πλέον θα μπορούν να κάνουν και τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς στον ΑΝΤ1, οι νέοι ηλικίας 18 έως 29 ετών θα μπορούν να εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού και με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, εκτός από το μονοδοσικό της Johnson&Johnson. Τα δε ραντεβού τους θα κλείνονται από τις 7 Ιουνίου και μετά. Μέχρι στιγμής και λόγω της έλλειψης του μονοδοσικού με το οποίο ξεκίνησε ο εμβολιασμός τους, έχουν εμβολιαστεί περίπου 65.000 αν και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί περισσότεροι.

Αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι ήδη από χθες, που ξεκίνησε και η έκδοσή του, το έχουν εκδώσει περισσότεροι από 81.000 πολίτες, ενώ για κάποια λάθη που υπήρξαν ως προς τον τύπο του εμβολίου έχουν ήδη διορθωθεί και όσοι τα εντόπισαν μπορούν να τυπώσουν το νέο διορθωμένο πιστοποιητικό.

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό όσων ήδη έχουν νοσήσει, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι σε όσους έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση, θα έρθει sms με το οποίο θα ακυρώνεται το ραντεβού για την δεύτερη, ενώ σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμα κανένα εμβόλιο, αλλά έχουν κλείσε ραντεβού, θα έρθει επίσης μήνυμα ακύρωσης και θα εμβολιαστούν αφού περάσουν 6 μήνες από τότε που νόσησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.