Βόμβα Αρκουμανέα: Κοντά στις 3.000 τα κρούσματα σήμερα


Την πρόβλεψη ότι τα σημερινά κρούσματα θα κυμαίνονται κοντά στις 3.000 έκανε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Ο κ. Αρκουμανέας τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει να μένουμε μόνο στα κρούσματα αλλά να κοιτάμε και τους άλλους επιδημιολογικούς δείκτες οι οποίοι δείχνουν την πραγματική εικόνα. Είπε επίσης ότι έχουμε 150% αύξηση στα κρούσματα και ο μέσος όρος ηλικίας τους έχει πέσει πολύ.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ κάλεσε όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να το ξανασκεφτούν και να πάνε να εμβολιαστούν και επίσης ζήτησε από τους πολίτες να φορούν τις μάσκες τους και να μην χαλαρώνουν αφού η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική.

Ο ίδιος, ωστόσο, ζήτησε να κοιτάζουμε και άλλους δείκτες και όχι αποκλειστικά τα κρούσματα, τα οποία, φυσικά, προκαλούν ανησυχία καθώς κινούνται στους ρυθμούς του χειμώνα.

Ένας από αυτούς, διευκρίνισε είναι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων που από «την αρχή του έτους έχει μειωθεί από τα 46 στα 27».

Όσο πιο νεαρά είναι τα κρούσματα, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά, διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η λύση είναι ο εμβολιασμός και πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες από όλες τις πλευρές για να πειστούν και οι δύσπιστοι.

Η δήλωση του προέδρου του ΕΟΔΥ έρχεται να προστεθεί στις προειδοποιήσεις των ειδικών για αύξηση των κρουσμάτων τις προσεχείς ημέρες.

Ειδικότερα, την εκτίμηση ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσουν τις 3.000 ακόμα και σήμερα εάν γίνει μεγάλος αριθμός μετρήσεων, εξέφρασε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Όπως φάνηκε και από το χθεσινό μήνυμα του πρωθυπουργού, η χώρα κινείται πλέον στους ρυθμούς της μετάλλαξης Δέλτα και η ανάγκη για επιπλέον μέτρα κρίνεται επιβεβλημένη.

Τα φώτα σήμερα στρέφονται στην εξειδίκευση των μέτρων που θα γίνει από τους υπουργούς Υγείας, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στις 12.30 το μεσημέρι στο στρατηγείο της οδού Αριστοτέλους. Πρωτίστως αναμένεται να αποκρυσταλλωθεί το «ποινολόγιο» που θα ισχύσει για τους υγειονομικούς στην περίπτωση μη συμμόρφωσης με την υποχρεωτικότητα που θα ενεργοποιηθεί από την 1η του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Κατά ορισμένες πληροφορίες δεν αποκλείεται να έχει μια διαβάθμιση και θα προβλέπει από τη μετάθεση σε μη – μάχιμο πόστο έως και την αναστολή εργασίας, που ισοδυναμεί με άδεια άνευ αποδοχών, όπως και για τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.