Αρκουμανέας: Κοντά στα 3.000 σήμερα τα κρούσματα


Τον αριθμό των κρουσμάτων που αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα της Πέμπτης αποκάλυψε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.
Σύμφωνα με όσα είπε στον Σκάι, τα σημερινά κρούσματα αναμένεται να κινηθούν στα επίπεδα των τελευταίων ημερών και να φτάσουν κοντά στα 3.000.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι έχει μειωθεί η αυξητική τάση που παρατηρήθηκε στα κρούσματα και έκανε λόγο για «ένα 5% εμβολιασμένων που νοσεί αυτή τη στιγμή».

Στα επιδημιολογικά δεδομένα του τελευταίου 24ώρου που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ επιβεβαιώθηκε η τάση αύξησης των νοσηλειών· οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν χθες 161 έναντι 136 την Τρίτη -ημερήσια μεταβολή +18.38%.

Στη «σκιά» της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία «δείχνει τα δόντια της» και στη χώρα μας, με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να φτάνει σε υψηλά επίπεδα το τελευταίο διάστημα, συνεδριάζει σήμερα η ολομέλεια της Επιτροπής Ειδικών του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσουν τα επόμενα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την ανάσχεση του νέου πανδημικού κύματος.

Καμπανάκι Αρκουμανέα για μετάλλαξη Δέλτα: Τρομακτικός ο ρυθμός μετάδοσης -Στα 30 έτη η μέση ηλικία των κρουσμάτων

«Μιλάμε για πανδημία των ανεμβολίαστων, πρέπει να εμβολιαστούμε», τόνισε. Σημείωσε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι η κυρίαρχη στα καινούρια κρούσματα στη χώρα μας και εξήγησε ότι σημειώνει γρήγορη αύξηση της τάξης του 10%.

Αυτήν την στιγμή πάντως, όπως είπε, υπάρχει μία μείωση της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε επίσης ότι αυτή την στιγμή έχει πέσει πολύ ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων και είναι τα 30 έτη, όταν στις αρχές της χρονιάς ήταν η ηλικία των 46. Δήλωσε επίσης ότι τα κρούσματα θα κινηθούν και σήμερα γύρω στα 3.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.