Θεσσαλονίκη: Μάχη στην εντατική με την μετάλλαξη Δέλτα δίνει 49χρονος


Η ανησυχία των ειδικών και της κυβέρνησης ολοένα και εντείνεται μετά την αυξητική πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, με τις προβλέψεις για εκτίναξη των κρουσμάτων τον Αύγουστο να τρομάζουν και τη μετάλλαξη Δέλτα να τείνει να κυριαρχήσει στη χώρα, σημαίνοντας το 4ο κύμα της πανδημίας.

«Δεν είναι ακριβώς τέταρτο κύμα. Η αύξηση κρουσμάτων δε σημαίνει και τέταρτο κύμα. Είναι όμως μια ισχυρότατη προειδοποίηση για το τέταρτο κύμα και το μείγμα είναι πάρα πολύ εκρηκτικό: χαλάρωση των μέτρων και ειδικά μη χρήση μάσκας, μεταλλάξεις και ανεμβολίαστοι κάνουν ένα εκρηκτικό μείγμα που αν επικρατήσει θα έχουμε ένα σφοδρότατο τέταρτο κύμα», τονίζει ο Νίκος Καπραβέλος, συντονιστής διευθυντής Β’ ΜΕΘ νοσοκομείου «Παπανικολάου», μιλώντας στο Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega.

Πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Δέλτα σε ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη


Το άκρως ανησυχητικό είναι ότι η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται ταχύτατα στη χώρα, με έναν 49χρονο να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου».

«Εισήλθε στις 2 Ιουλίου, στις 4 επιδεινώθηκε και διασωληνώθηκε. Δεν είχε εμβολιαστεί με αποτέλεσμα να έχει ραγδαία επιδείνωση και να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση», τονίζει ο κ. Καπραβέλος, ενώ αυτό που προβληματίζει τους επιστήμονες είναι η ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται η Δέλτα αλλά και το γεγονός ότι αφήνει μεγαλύτερα προβλήματα.

«Καταστρέφει πολλά όργανα, κυρίως τον πνεύμονα. Είναι μια παραλλαγή η οποία δεν έχει διαφορετικά λοιμογόνο δύναμη, αλλά αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι υπερμεταδοτικότητά της» συμπληρώνει ο ίδιος και καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν και ειδικά τους νέους οι οποίοι μπορεί να μη νοσούν βαριά, ωστόσο μεταδίδουν τον ιό.

«Είναι σίγουρο ότι δε θα νοσήσουν αλλά είναι σημαντικός κίρκος στην αλυσίδα διασποράς καθώς θα μολύνουν τις οικογένειές τους, θα διασπείρουν τον ιό», συνεχίζει και καταλήγει: «Είναι θέμα κοινωνικής συναίσθησης. Να εμβολιαστούν όλοι για να ελέγξουμε την πανδημία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.