Τσιόδρας, Κικίλιας στην Ιερά Σύνοδο για τους εμβολιασμούς. Ιερώνυμος: «Είμαστε μαζί σε αυτή την προσπάθεια»


Ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ενημέρωσαν τους ιεράρχες για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και την ανάγκη του εμβολιασμού όλων των πολιτών.

«Ζητήσαμε με κάθε σεβασμό οι άγιοι Πατέρες να στηρίξουν και να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Είμαστε μαζί σ' αυτή την προσπάθεια. Η Εκκλησία θα συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που μας έχει φέρει η πανδημία. Ο κ. Τσιόδρας μας ενημέρωσε σε θέματα που αφορούν την αρμοδιότητά του και απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων των ιεραρχών», τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις τους ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τη συνεδρίασης της ΔΙΣ, στέλνοντας το μήνυμα ότι η εκκλησία θα συμβάλει στο να διαδοθεί το μήνυμα του εμβολιασμού προκειμένου να πειστούν οι καχύποπτοι.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα και πρόσθεσε: «Ηταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση . Απαντήσαμε στις ερωτήσεις των ιεραρχών. Ελπίζουμε με τον εμβολιασμό να επανέλθουμε σε μία κανονικότητα. Χρήσιμο να συζητηθεί ο υποστηρικτικός ρόλος από την ιεραρχία. Παραμένουμε συνοδοιπόροι με την εκκλησία σε αυτή την αναζήτηση της αλήθειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.