Πελώνη: Υπάρχει σταθεροποίηση στη Μύκονο - "Δείχνει" άρση μέτρων


Τι είπε για το ενδεχόμενο μίνι lockdown και σε άλλα νησιά
Έως τις 26 Ιουλίου ισχύουν τα έκτακτα μέτρα στη Μύκονο, απαγόρευση βραδινής κυκλοφορίας και μουσικής στην εστίαση, υπενθύμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η κ. Πελώνη, παρατήρησε ωστόσο πως υπάρχει μια «σταθεροποίηση» στην επιδημιολογική κατάσταση του νησιού και υπενθύμισε πως «είναι σημαντική η τήρηση των μέτρων να φοράμε μάσκα και να σπεύσουμε να εμβολιαστούμε». Κατά τα άλλα, σημείωσε ότι «αξιολογούμε και παρακολουθούμε τα στοιχεία και γίνονται σημειακές παρεμβάσεις όπου χρειάζονται».

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στην εβδομάδα επρόκειτο να επαναξιολογηθεί ο επιδημιολογική κατάσταση στο νησί και αντίστοιχα να ληφθεί η απόφαση για την άρση ή όχι των μέτρων στο νησί.

Αυξημένη επαγρύπνηση στην χώρα επιβάλλει η επιδημιολογική κατάσταση, είπε ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Κάλεσε για ακόμα μια φορά τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Θα ξεπεράσουν όπως τόνισε οι εμβολιασμοί σήμερα τα 10 εκατομμύρια. Η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε ότι πάνω από 140.000 νέοι έχουν υποβάλλει αίτηση για το Freedom Pass.

Η κα Πελώνη αναφέρθηκε και στην τροπολογία που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Είπε χαρακτηριστικά: «Χθες κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία που ορίζει ως υποχρεωτικό τον εμβολιασμό σε όλο το προσωπικό των δημόσιων και ιδιωτικών δομών πρόνοιας και υγείας και θέτει ως καταληκτικές ημερομηνίες για την πρώτη δόση την 16η Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου αντίστοιχα. Στην περίπτωση μη εμβολιασμού εργαζομένων σε φορείς του δημοσίου τομέα, με απόφαση του επικεφαλής του φορέα επιβάλλεται, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων. Σε ό,τι αφορά τον ιδιωτικό τομέα, για όσο διάστημα ο εργαζόμενος δεν ανταποκρίνεται στην υποχρέωση εμβολιασμού, ο εργοδότης υποχρεούται να μην κάνει δεκτή την παροχή της εργασίας του εργαζομένου και απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής αποδοχών για το χρονικό διάστημα μη παροχής εργασίας εξαιτίας του μη εμβολιασμού του».

Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος επιτέθηκε στον πρωθυπουργό είπε ότι κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι συσπειρώνει τους εχθρούς της Τουρκίας στις ΗΠΑ δείχνει πως η στρατηγική της κυβέρνησης για συμμαχίες προφανώς ενοχλεί.

Ερωτηθείσα για νέα lockdown είπε ότι όπου υπάρχει πρόβλημα γίνονται σημειακές παρεμβάσεις. Για την Μύκονο είπε ότι υπάρχει σταθεροποίηση της κατάστασης και πως είναι σημαντική η τήρηση των μέτρων.

Στο ερώτημα αν υπάρχει υποκίνηση των διαδηλώσεων των αντιεμβολιαστών είπε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πείσει και τον πιο δύσπιστο να εμβολιαστεί. «Επιμένουμε να πείσουμε και τους πιο δύσπιστους και τους πιο καχύποπτους», πρόσθεσε.

Στο ερώτημα αν ανησυχεί την κυβέρνηση κύμα προσφυγών από τους θιγόμενους είπε ότι είναι πολύ νωρίς και προσβλέπουν στην κυβέρνηση όλο και περισσότεροι να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.