Γιατρός στη Βούλα έκανε εικονικούς εμβολιασμούς σε αρνητές. Εξαφανίστηκε και αναζητείται


Μια πολύ σοβαρή υπόθεση, εικονικών εμβολιασμών, από γιατρό, 
στο Ασκληπιείο Βούλας, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Ένας 50χρονος ειδικευόμενος ορθοπεδικός του νοσοκομείου Ασκληπιείο της Βούλας, είναι ο γιατρός που αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές, καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος που αντί να εμβολιάσει πολίτες, πέταξε δόσεις και σύριγγες στα σκουπίδια, ενώ φεύγοντας πήρε μαζί του και δύο φιαλίδια.

Η υπόθεση γίνεται ακόμη πιο σοβαρή καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός στο Ασκληπιείο της Βούλας είναι αρνητής του εμβολίου και του κορονοϊού, παρόλο που έχει νοσήσει!

Όπως είπε μιλώ
ντας στο iefimerida.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, «πρωταγωνιστής» στο περιστατικό των μαϊμού - εμβολιασμών είναι ένας 50χρονος ορθοπεδικός, ειδικευόμενος στο Ασκληπιείο.

«Το συμβάν έγινε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Κυριακής. Ο ειδικευόμενος μετέβη στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου, στο οποίο είχε ήδη απασχοληθεί κάνοντας εμβόλια σε πολίτες, και ζήτησε από το προσωπικό να κάνει ο ίδιος εμβόλια σε πέντε ανθρώπους του περιβάλλοντός του» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Επρόκειτο για τρεις άνδρες και δυο γυναίκες που είχαν κλείσει ραντεβού για εκείνη την ημέρα και, δήθεν, φοβόντουσαν να δεχθούν την ένεση από άλλο γιατρό.

Τον «τσάκωσε» νοσηλεύτρια. Αντιμετωπίζει σοβαρές κυρώσεις

«Την ώρα που έκανε το πρώτο εμβόλιο, ωστόσο, μια νοσηλεύτρια διαπίστωσε ότι σκόπιμα έχυσε το υγρό από τη σύριγγα. Η εργαζόμενη του νοσοκομείου ενημέρωσε άμεσα τη διοίκηση και όντως επιβεβαιώθηκε ότι ο 50χρονος σκόπευε να κάνει εικονικούς εμβολιασμούς για να πάρουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού οι φίλοι του» προσθέτει ο Μιχάλης Γιαννάκος. Οι πέντε φίλου του 50χρονου, όπως προέκυψε, δεν είχαν καμία πρόθεση να κάνουν το εμβόλιο, παρά μόνο να πάρουν το πιστοποιητικό.

«Είναι ντροπή. Υπονομεύουν έτσι όλη την προσπάθεια που γίνεται. Ευτυχώς η διοίκηση του νοσοκομείου αντέδρασε άμεσα. Δεν ανανέωσε τη σύμβασή του, διέταξε επείγουσα ΕΔΕ, ενώ όλα τα στοιχεία έχουν προωθηθεί στην εισαγγελία» σημειώνει καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σε βάρος του ορθοπεδικού, που έχει εξαφανιστεί και αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και παραβίαση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι «ο γιατρός φέρεται να είχε συνεννοηθεί πριν τον προγραμματισμένο εμβολιασμό με άτομο που είχε κλείσει ραντεβού στο νοσοκομείο, προκειμένου να αναλάβει εκείνος τον εμβολιασμό του. Έτσι, την ώρα που μπήκαν στο χώρο του εμβολιασμού αντί να του κάνει την ένεση, εκείνος πήρε το εμβόλιο και το πέταξε στον κάδο απορριμμάτων. Στη συνέχεια, είχε σκοπό να βεβαιώσει ότι ο εμβολιασμός έγινε. Στόχος του εικονικά εμβολιαζόμενου ήταν να πάρει το πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς να έχει κάνει το εμβόλιο».

Το περιστατικό έγινε στις 4 Ιουλίου στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Τα σχέδια του γιατρού χάλασε η νοσοκόμα, η οποία ήταν παρούσα, κατάλαβε τι συμβαίνει, παρενέβη και διέκοψε την εμβολιαστική διαδικασία.

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο γιατρός φέρεται να της είπε: «Δε χρειάζεται να κάνεις εσύ το εμβόλιο, θα το κάνω εγώ».

Η νοσοκόμα ενημέρωσε τη διοίκηση του νοσοκομείο και αυτή με τη σειρά της την Αστυνομία.
Ο γιατρός την ίδια ημέρα θα έκανε εμβόλιο σε ακόμα τέσσερα άτομα. Έτσι, είχε πάνω του τέσσερα εμβόλια, τα οποία μετά την παρέμβαση της νοσοκόμας τα πήρε και τα πέταξε στα σκουπίδια, με αποτέλεσμα να μη βρεθούν ποτέ. Οι Αρχές δεν αποκλείουν να σχεδίαζε να κάνει ακόμα τέσσερις εικονικούς εμβολιασμούς.

Ο γιατρός δεν συνελήφθη (διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας) αλλά σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.