Συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών για νέα μέτρα


Η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει και σήμερα προκειμένου να εισηγηθεί νέα μέτρα για την αποτροπή της διάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι είναι πιθανόν η επιτροπή των ειδικών να αποφασίσει να λειτουργήσουν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης ως covid-free, αποκλειστικά με εμβολιασμένους. Και πρόσθεσε ότι εάν υπάρξει σχετική εισήγηση η κυβέρνηση πρόκειται να την εφαρμόσει.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης είπε ακόμα ότι οι καλλιτέχνες, έχουν πλήρη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών και πρόσθεσε πως το τελευταίο διάστημα έχει έρθει σε επαφή με αρκετούς από αυτούς, οι οποίοι μάλιστα είναι πρόθυμοι να μετέχουν σε καμπάνιες ευαισθητοποίησης υπέρ του εμβολιασμού για κορονοϊό.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης προειδοποίησε για αυστηρές ποινές και λουκέτο σε επιχειρήσεις οι ιδιοκτήτες των οποίων προβούν σε, όπως είπε, πονηριές με τους μεικτούς χώρους.

Κληθείς να σχολιάσει επιπρόσθετα την απόφαση του νυχτερινού κέντρου στο οποίο τραγουδά ο Νίκος Βέρτης να διακόψει την λειτουργία του εξαιτίας της κατάστασης, ο υπουργός εξήγησε πως έχει μιλήσει τόσο με τον ίδιο όσο και με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης η οποία, όπως ανέφερε πρόκειται να ανοίξει την επόμενη εβδομάδα ως Covid Free μαγαζί.

Όσον αφορά την χρήση μάσκας, ο κος Γεωργιάδης υπενθύμισε πως η ακριβής απόφαση είναι ότι μπορούμε να μην την φοράμε όπου δεν υπάρχει συνωστισμός και τόνισε πως τίποτα δεν αποφασίζεται εάν δεν υπάρξει υπόδειξη των ειδικών.

Έρχονται ανακοινώσεις για μάσκες και άλλα μέτρα;

Οι επιστήμονες από χθες αξιολόγησαν τη νέα, ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα της χώρας και σήμερα αναμένεται να κάνουν εισηγήσεις στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει η σκέψη για ισχυρή σύσταση στους πολίτες να φορούν παντού τη μάσκα.

Θέμα υποχρεωτικής, καθολικής χρήσης, δεν θα τεθεί δηλώνουν κατηγορηματικά κυβερνητικές πηγές, διευκρινίζοντας ότι η μάσκα ουδέποτε καταργήθηκε και ότι παραμένει στους κλειστούς χώρους, αλλά και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Η κυβέρνηση επί του παρόντος τουλάχιστον, επιμένει πως νέα μέτρα δεν χρειάζονται αλλά πιστή εφαρμογή όσων ήδη ισχύουν.

Ωστόσο ο καταλύτης των αποφάσεων θα είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία αξιολογούνται μέρα με τη μέρα, αλλά και η πίεση στο Σύστημα Υγείας, το οποίο σήμερα έχει καλή εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.