Ζωντανά το διάγγελμα Μητσοτάκη για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς


Το διάγγελμα προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη νωρίτερα λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της Κυβέρνησης που αφορούν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένα πεδία, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων από το τέλος αυτής της εβδομάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει άμεσα και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων σε γηροκομεία και δομές ΑμΕΑ.

Ο πρωθυπουργός θα δώσει και τον οδικό χάρτη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών και ειδικά των νοσηλευτών όπου τα ποσοστά τους είναι πιο χαμηλά από των γιατρών. Προηγήθηκαν συσκέψεις στις οποίες εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις για το πότε θα ξεκινήσει κι αν αυτό θα γίνει άμεσα αφού το σύστημα υγείας δέχεται πιέσεις λόγω της αύξησης των κρουσμάτων. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό από τον Σεπτέμβριο ακολουθούν οι εκπαιδευτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας.

Αυτό που επίσης αναμένεται είναι να γίνει γνωστό είναι ποιες κυρώσεις θα περιμένουν όσους αρνούνται να ακολουθήσουν την κυβερνητική απόφαση.

Επίσης, θα πει ότι οι κλειστοί χώροι στα καταστήματα θα ανοίξουν μόνο για τους εμβολιασμένους με το δεδομένο αυτό να απομακρύνει το ενδεχόμενο ύπαρξης μεικτών χώρων.

Δείτε ζωντανά το διάγγελμα του πρωθυπουργού για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.