«Μαϊμού» εμβολιασμοί: Πώς τους οργάνωσε ο γιατρός που παραμένει άφαντος


Ο κ. Γιαννάκος επεσήμανε ότι με τα περιστατικά αυτά χάνεται η αξιοπιστία του κόσμου και ότι το σύστημα πρέπει να στεγανοποιηθεί

Σάλος έχει προκληθεί στο Ασκληπιείο Βούλας μετά την καταγγελία νοσηλεύτριας ότι γιατρός του νοσοκομείου φέρεται να πετούσε στα σκουπίδια εμβόλια κατά του κορονοϊού, ενώ υποτίθεται ότι εμβολίαζε με αυτά άτομα. Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Να χάσει την άδεια του»

Ο κ. Γιαννάκος μίλησε για μια απαράδεκτη ενέργεια, ενώ τόνισε πως ο γιατρός πρέπει να χάσει την άδεια του. «Πήρε και μαζί του δύο τρία φιαλίδια. Οι άνθρωποι αυτοί κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, θα πάρουν μια ψευδή βεβαίωση και μετά θα νοσήσουν με κορονοϊό. Αυτά τα πράγματα είναι αστεία», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Ο κ. Γιαννάκος επεσήμανε ότι με τα περιστατικά αυτά χάνεται η αξιοπιστία του κόσμου και ότι το σύστημα πρέπει να στεγανοποιηθεί.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, με ανακοίνωσή του, ξεκαθάρισε από την αρχή πως «εάν πράγματι αποδειχθεί αυτό που ενυπόγραφα καταγγέλθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας, είναι ντροπή, καθώς επίσης σοβαρό πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα».

Η σύμβαση του ορθοπεδικού με το νοσοκομείο διακόπηκε ήδη από τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος δηλώνει άγνοια για τους λόγους που βρέθηκε εκτός νοσοκομείου και φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν έχει κληθεί για εξηγήσεις ούτε από το νοσοκομείο, ούτε από την αστυνομία.

Σε βάρος του 54χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών και για υφαρπαγή ψεύδους βεβαίωσης.

Μάλιστα τόνισε πως «τέτοια άτομα δεν έχουν θέση ανάμεσά μας» καθώς «θίγουν την τιμή και την υπόληψη, συκοφαντούν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την καταπολέμηση της πανδημίας, αναιρούν την προσπάθεια που κάνουμε για τη συμμετοχή των πολιτών στον εμβολιασμό με εθελοντικό τρόπο ως ανάγκη ζωής».

Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ μέσω του προέδρου της Μιχάλη Γιαννάκου 

«Εάν πράγματι αποδειχθεί αυτό που ενυπόγραφα καταγγέλθηκε στο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ είναι ντροπή, καθώς επίσης σοβαρό πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα. Τέτοια άτομα δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Θίγουν την τιμή και την υπόληψη, συκοφαντούν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την καταπολέμηση της πανδημίας, αναιρούν την προσπάθεια που κάνουμε για την συμμετοχή των πολιτών στον εμβολιασμό με εθελοντικό τρόπο ως ανάγκη ζωής. Τι καταγγέλθηκε ενυπόγραφα από το προσωπικό του εμβολιαστικού κέντρου του νοσοκομείου;

Στις 4.14 μ.μ. την Κυριακή ειδικευόμενος γιατρός του νοσοκομείου Ασκληπιείου 50 χρονών επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου και ζήτησε από το προσωπικό να κάνει ο ίδιος τα εμβόλια σε πέντε γνωστούς του, 3 άνδρες και 2 γυναίκες, που είχαν κλεισμένα ραντεβού, γιατί δήθεν φοβόταν. Ο ίδιος ως γιατρός είχε απασχοληθεί στο εμβολιαστικό κέντρο και δεν προκάλεσε υποψίες.

Από τα καταγγελλόμενα υπήρχε σχέδιο να κάνει εμβολιασμούς μαϊμού για να πάρουν οι γνωστοί του τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Στο πρώτο άτομο που πήγε να εμβολιάσει πέταξε πρώτα το υγρό έξω. Έγινε αντιληπτός από το προσωπικό του έγιναν παρατηρήσεις. Έφυγε παίρνοντας μαζί του δύο, τρία φλακόν εμβολίων. Η διοίκηση συνομίλησα με τον αν. Διοικητή έπραξε τα δέοντα. Δεν του ανανέωσε τη σύμβαση, έστειλε την υπόθεση στον εισαγγελέα και διέταξε επείγουσα ΕΔΕ.

Τελικά δεν είναι θέμα μόρφωσης η συμμετοχή στον εμβολιασμό όπως κάποιοι ισχυρίζονται. Τη βαρύτερη τιμωρία αν αποδειχθούν τα καταγγελλόμενα».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τον γιατρό που έκανε «μαϊμού» εμβολιασμούς

Το νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον γιατρό, ο οποίος φέρεται να πετούσε στα σκουπίδια εμβόλια κατά του κορονοϊού, ενώ υποτίθεται εμβολίαζε με αυτά άτομα. Το νοσοκομείο αναφέρει ότι ο γιατρός ισχυρίστηκε πως θα ήθελε να εμβολιάσει εκείνος, για ψυχολογικούς λόγους, πέντε γνωστά του πρόσωπα, αλλά νοσηλεύτρια αντελήφθη πως τελικά δεν τα εμβολίασε και πέταξε στα σκουπίδια τα εμβόλια.

Το νοσοκομείο υπογραμμίζει ότι η νοσηλεύτρια απομάκρυνε τον γιατρό από τον χώρο του εμβολιασμού και άμεσα ενημέρωσε τον γιατρό του νοσοκομείου. Ο διοικητής ζήτησε έγγραφη αναφορά από τη νοσηλεύτρια, αύξησε τη φύλαξη του εμβολιαστικού κέντρου και διέταξε για το συγκεκριμένο συμβάν Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου ανέφερε: «Μ αφορμή το περιστατικό της 4ης Ιουλίου 2021 που συνέβη στο εμβολιαστικό κέντρο του Γ. Ν. “Ασκληπιείο” Βούλας και είδε το φως της δημοσιότητας, αναφέρουμε τα κάτωθι:

Την Κυριακή 04.07.21 και ώρα 16.10 περίπου, ο Διοικητής του νοσοκομείου ενημερώθηκε από την εφημερεύουσα νοσηλεύτρια του εμβολιαστικού κέντρου, ότι προσήλθε ιατρός του νοσοκομείου, ειδικότητας Ορθοπεδικής και ισχυρίστηκε ότι για ψυχολογικούς λόγους, θα ήθελε να προβεί εκείνος στον εμβολιασμό πέντε (5) πολιτών γνωστών του, οι οποίοι είχαν κλείσει ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Κατά τη διάρκεια της εμβολιαστικής διαδικασίας, η νοσηλεύτρια αντελήφθη ότι ο εν λόγω ιατρός προσποιήθηκε την πράξη του εμβολιασμού, ενώ απέρριπτε το περιεχόμενο του φιαλιδίου στον κάλαθο των αχρήστων.

Εκείνη τη στιγμή επενέβη, τον απομάκρυνε από τον χώρο του εμβολιαστικού κέντρου, μη ολοκληρώνοντας την εμβολιαστική διαδικασία για το συγκεκριμένο πολίτη, και άμεσα ενημέρωσε το διοικητή του νοσοκομείου.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου ενημέρωσε άμεσα τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, ζήτησε έγγραφη αναφορά από τη νοσηλεύτρια, αύξησε τη φύλαξη του εμβολιαστικού κέντρου και διέταξε για το συγκεκριμένο συμβάν Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.).

Την επόμενη ημέρα κατατέθηκε από τον Διοικητή του νοσοκομείου μήνυση, εντός αυτοφώρου, στο αστυνομικό τμήμα Βάρης -Βούλας -Βουλιαγμένης, για παράβαση των άρθρων 42,220 Π. Κ. «Απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης» και του άρθρου 285 Γ. Κ. «Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών».
Οτιδήποτε άλλο αναφέρεται σχετικά με το εν λόγω γεγονός, είναι ανακριβές και δεν επιβεβαιώνεται.

Είναι αυτονόητο ότι ουδείς εκ των ανωτέρω πολιτών καταχωρήθηκε ως εμβολιασθείς εξασφαλίζοντας το αδιάβλητο της εμβολιαστικής διαδικασίας, η οποία συνεχίζεται ομαλά και απρόσκοπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.