Παγώνη: Λάθος απόφαση η κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους


Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι η ομάδα που δεν πρόκειται να πειστεί να εμβολιαστεί γιατί πιστεύει για παράδειγμα "ότι κολλάνε τα ψαλίδια στο μπράτσο" είναι ένα 5%.
Απαραίτητος και αναγκαίος κρίνεται ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού, με τη Ματίνα Παγώνη να τονίζει τον σοβαρό κίνδυνο που διατρέχουν όσοι δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί κατά της covid-19.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε πως όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν φτάνουν ποτέ στις ΜΕΘ, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών που νοσηλεύονται με κορονοϊό είναι ανεμβολίαστοι, αγγίζοντας μάλιστα το 99,2%.

«Όσοι είναι εμβολιασμένοι, δεν φτάνουν ποτέ στη ΜΕΘ. Να γίνει αυτό κατανοητό. Και αν νοσήσει κάποιος (εμβολιασμένος) είναι με απλά συμπτώματα και με την μετάλλαξη την τελευταία», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη, υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση θα δυσκολέψει αρκετά σε περίπτωση που μέχρι τα τέλη Αυγούστου ή το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, δεν έχει εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού και όχι 70% ή 75%.

Να «ξεκολλήσει» ο εμβολιασμός στους νέους

Μικρή όμως μείωση παρατηρείται και στα άτομα που σπεύδουν να εμβολιαστούν στις μικρότερες ηλικίες, ενώ αύξηση παρατηρείται στις ηλικιακές ομάδες των 50, 60 και άνω, με τη Ματίνα Παγώνη να καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι η ομάδα που δεν πρόκειται να πειστεί να εμβολιαστεί γιατί πιστεύει για παράδειγμα «ότι κολλάνε τα ψαλίδια στο μπράτσο» είναι ένα 5%. Για τους υπολοίπους που είναι διστακτικοί πρέπει να ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης στην οποία εκτός από τους γιατρούς πρέπει να συμμετάσχει και η εκκλησία.

Τόνισε ότι οι απειλές και το κούνημα δακτύλου δεν αποδίδει ειδικά στους νέους, αντίθετα χρειάζεται επανάληψη στα επιχειρήματα ώστε να πειστούν να εμβολιαστούν.

Όσο για τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους έκρινε πως πρόκειται για μια λάθος απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την πρόωρη, ενώ προκάλεσε και χαλαρότητα.

Για τους εμβολιασμούς νέων 15 έως 17 ετών, η Παγώνη τόνισε ότι πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 10 Σεπτεμβρίου προσθέτοντας ότι «οι καθηγητές εννοείται ότι πρέπει να είναι ήδη εμβολιασμένοι». Για τις μικρότερες ηλικίες πρόσθεσε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα μελετών που ήδη γίνονται σε άλλες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.