Θεοδωρίδου: Η μετάλλαξη Δέλτα που επελαύνει. «Συναγερμός» για τα παιδιά. 30 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τα παιδιά 12 έως 15 ετών.


Όπως κάθε Δευτέρα έτσι και σήμερα, 26.07.2021, οι αρμόδιες Αρχές πραγματοποιησαν την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό και το εμβολιαστικό πρόγραμμα.
Όλα αυτά την ώρα που ο κορονοϊός εξακολουθεί να μεταδίδεται στην κοινότητα και να προκαλεί προβληματισμό, καθώς για το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.070 νέα κρούσματα, με τα 671 εξ αυτών να καταγράφονται στην Αττική (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων).

Εν τω μεταξύ λίγες ώρες νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε αποκαλύψει πως μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού στις ηλικίες 12 έως 15 ετών.

Τον λόγο πήρε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία τόνισε ξεκινώντας πως το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ανέμελο, καθώς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Μίλησε για την μετάλλαξη Δέλτα που επελαύνει, αλλά και για τους συμπολίτες μας που ακόμη παραμένουν ανεμβολίαστοι και κινδυνεύουν, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε και σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό και τα παιδιά.

«Συναγερμός» για τα παιδιά

Η ίδια μίλησε για ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους, σημειώνοντας πως αυτοί που κινδυνεύουν είναι τα άτομα στο περιβάλλον τους που είναι ευάλωτα: Είτε οι ανεμβολίαστοι, είτε οι έχοντες νοσήματα.

«Τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα έχουν αυξημένο κίνδυνο δυσμενών επιπτώσεων από τον Covid», επεσήμανε επίσης, ενώ συμπλήρωσε πως «οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις και σε μείωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων».

Στην συνέχεια, αφού μίλησε για τον εμβολιασμό παιδιών που ήδη «τρέχει» σε πολλές χώρες, αναφέρθηκε στα δικά μας. Τόνισε, λοιπόν, πως «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών 12 ως 15 ετών με στόχο την προστασία της υγείας των ίδιων των παιδιών, την διατήρηση της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και την προστασία των ευάλωτων ατόμων στο οικογενειακό περιβάλλον».

«Ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός και είναι απαραίτητη η συγκατάθεση των γονέων», συμπλήρωσε.

Τα στατιστικά για το εμβόλιο

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος ενημέρωσε πως σήμερα έχουν γίνει μέχρι στιγμής 62.000 εμβολιασμοί και η μέρα θα κλείσει κοντά στους 75.000 εμβολιασμούς.

Συνολικά, από την πρώτη μέρα, έχουν γίνει πάνω από 10.200.000 εμβολιασμοί.

5.600.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει έστω μία δόση του εμβολίου, αριθμός που αντιστοιχεί στο 63% επί του ενήλικου πληθυσμού.

4.915.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 55% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Ακολούθως, ανακοίνωσε πως την Παρασκευή, 30 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα 12 έως 15 ετών.

Δείτε την ενημέρωση:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.